Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Δικαστικές… βόμβες “αγχώνουν” την κυβέρνηση

dikastes

Με μία ματιά στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως οι δικαστικές αποφάσεις για αποκατάσταση των αποδοχών ενστόλων και δικαστικών, αποτελούν τον νούμερο ένα πονοκέφαλο της κυβέρνησης, η οποία περιμένει ακόμη 30 δικαστικές αποφάσεις, που μπορούν να… τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εκτιμάται ότι για το 2014 μπορεί να αποφευχθούν νέα μέτρα εάν υπερκαλυφθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για το 2015. Τα μόνιμα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για το 2015 κι έπειτα υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ μονό για τους ένστολους, ενώ αν προστεθεί και το κόστος για τους δικαστικούς τότε ο λογαριασμός φτάνει στα 270 εκ. ευρώ.

Το υπό εξέταση σχέδιο για την κάλυψη του ελλείμματος που προκύπτει, σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, είναι ο συμψηφισμός των προαγωγών που συνέχισαν να λαμβάνουν και του κοινωνικού μερίσματος με τις επιστροφές που δικαιούνται βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και κάποιο μέτρο που θα αφορά συνολικά την κοινωνία.
Ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξενείται και στα «Νέα», ενώ το «Εθνος» σημειώνει πως τριάντα προσφυγές έχουν κατατεθεί κατά μέτρων τα οποία ελήφθησαν την τελευταία τετραετία και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.
Το «κόστος» των δέκα σημαντικότερων εξ αυτών υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που δικαιωθούν, τότε η κυβέρνηση θα έχει τεράστιο πρόβλημα στον προϋπολογισμό.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...