Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Απίστευτη πρόκληση από τον Πάγκαλο: Υποφέρω, μου έκοψαν τη σύνταξη στα 1.800 ευρώ

Απίστευτη πρόκληση από τον Πάγκαλο: Υποφέρω, μου έκοψαν τη σύνταξη στα 1.800 ευρώΣε ακόμα μία απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις περικοπές των συντάξεων των δικαστικών και εισαγγελέων είπε και αυτός δεν τα βγάζει πέρα με τη σύνταξη των 1.800 ευρώ που παίρνει.
Συγκεκριμένα ο κ.Πάγκαλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξουν αναδρομικές αξιώσεις από τους βουλευτές μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είπε «εάν κάποιοι αποφασίσουν – γιατί βλέπω τώρα ένα πνεύμα κατά των δικαστών – και δεν δικαιώσουν τον εαυτό τους, διότι πιστεύω ότι ορθώς έπραξαν οι δικαστές και τον δικαίωσαν από
την τυπική άποψη, της εφαρμογής του δικαίου, θα μπορούσε άλλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου θα εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας δικαίου ότι δεν μπορεί να χειροτερέψεις αναδρομικά τις συμβατικές συνθήκες μιας εργασιακής σχέσης, σε έναν εργοδότη.
Εκεί θα άνοιγε επίσης ο δρόμος για να δικαιωθούν κάποιοι και ανατρέπεται η οικονομική πολιτική. Γι' αυτό το λόγο, εγώ δεν θα κάνω προσφυγή, παρόλο ότι υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω...».
Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και εγκώμια για Καραμανλή
Παράλληλα ο κ.Πάγκαλος έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κυρίως γιατί αρνήθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Σέβομαι τους σώφρονες και μετριοπαθείς ανθρώπους και μ' αυτήν την έννοια σέβομαι πάρα πολύ τον Κώστα Καραμανλή, διότι έμαθα από τον κ. Αντώναρο ότι δεν επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τον θεωρώ γι' αυτό αξιοσέβαστο και πραγματικά πολύ καλά έκανε και δεν θέλει να γίνει Πρόεδρος. Έγινε πρωθυπουργός και τίμησε το αξίωμά του και το όνομά του και καλά κάνει τώρα».
Παράλληλα επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε «εξωφρενική» την άποψη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα και αν πρόκειται για στέλεχος του κόμματός του και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως αν συνεχίσει έτσι θα οδηγηθεί στην πορεία σε «βαθμιαία περιθωριοποίηση που του ταιριάζει».
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...