Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της Βαλκανικής στην ΕΕ»

«Η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της Βαλκανικής στην ΕΕ»Στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βουκουρέστι, υπό ρουμανική προεδρία, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Το θέμα της ένταξης των βαλκανικών κρατών στην ΕΕ συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη Σύνοδο και ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα υπήρξε πάντα ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης των κρατών της Βαλκανικής στην ΕΕ, κάτι το οποίο παρέμεινε προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας, με πρωτοβουλία εξάλλου της οποίας πραγματοποιήθηκε υπουργική σύνοδος στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαΐου, όπου η ΕΕ επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

«Αυτό όμως θα γίνει λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τα προαπαιτούμενα κριτήρια των υποψήφιων κρατών-μελών, καθώς και όσων επιθυμούν να ενταχθούν στη διαδικασία» ανέφερε επίσης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της SEECP η ΠΓΔΜ επιχείρησε να περάσει στο τελικό κείμενο της Συνόδου το θέμα της ενταξιακής πορείας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που απετράπη με παρέμβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου, με αποτέλεσμα στο τελικό κείμενο της Συνόδου Κορυφής να μην υπάρχει καμιά αναφορά στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.

Στην παρέμβαση του, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεροντόπουλος αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία επεσήμανε ότι «η χώρα μας ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014 είχε ως κύριο μέλημα της να προωθήσει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή και να εμβαθύνει την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, πετυχαίνοντας παράλληλα σημαντική πρόοδο στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και της εναρμόνισης των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών-μελών της».

«Η ελληνική προεδρία παρήγαγε σημαντικά αποτελέσματα σε κρίσιμους τομείς, όπως η μετανάστευση, η διαχείριση των συνόρων και η ναυτιλιακή πολιτική, δίνοντας έμφαση στο θέμα της ενέργειας και των μεταφορών, και κυρίως στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ» πρόσθεσε.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...