Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι

«Άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι

«Ο κ. Σαμαράς την ώρα που σκίζει σελίδα-σελίδα το μνημόνιο, την ίδια ώρα κλείνει τη Βουλή λόγω έλλειψης νομοθετικού έργου. Και έτσι πέραν της παραγραφής ενδεχόμενων αδικημάτων, έρχονται στα θερινά τμήματα χωροταξικό νομοσχέδιο, νομοσχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ, των αιγιαλών, νέο ρυθμιστικό για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ασφαλιστικό και άλλα. Πρέπει να τους σταματήσουμε», είπε, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος πρώτα και πάνω από όλα στις κινήσεις, τις συλλογικότητες και τους απλούς πολίτες που «με τη στάση τους διαμόρφωσαν την κοινωνική δυναμική για μια ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας χωρίς Μνημόνια και λιτότητα». 
Απευθύνθηκε ακόμα στις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονικό χώρο και στρέφονται προς
την Αριστερά, στους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του μνημονίου, αλλά και σε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, από την αντιμνημονιακή, αριστερή σοσιαλδημοκρατία, τους ριζοσπάστες οικολόγους έως και την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. 

«Ελάτε να συζητήσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις ανατροπές που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ελάτε να μιλήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Με ειλικρίνεια. Χωρίς σκόπιμες διαστρεβλώσεις και καρικατούρες των απόψεων των άλλων», είπε, τείνοντας το χέρι αυτή την φορά στο νεότευκτο κόμμα που έκανε δυναμική πρώτη εμφάνιση στις ευρωεκλογές του Μαΐου, κερδίζοντας ψηφοφόρους και από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, πάντως, ο κ.Βίτσας δεν λησμόνησε να αναφερθεί στη νίκη του κόμματός του, χαρακτηρίζοντάς την «τομή» στις πολιτικές εξελίξεις, αφού «πυροδοτεί μια νέα κοινωνική δυναμική υπέρ της πολιτικής ανατροπής». 

Επανέλαβε όμως ότι και με αυτοδύναμη ακόμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις, σημαίνοντας δημοκρατικό προσκλητήριο για τη διαμόρφωση νέας κοινωνικής, αντιμνημονιακής και προοδευτικής πλειοψηφίας με άξονα τη μεσαία τάξη. Χαρακτηρίζοντας την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του τόπου ως «ιστορικό εγχείρημα», υποστήριξε με νόημα ότι δεν μπορεί να είναι έργο ενός κόμματος ή μίας αυτοδύναμης κυβέρνηση.

Επέμεινε στο τρίπτυχο «ανασυγκρότηση-αναδιανομή-ανάπτυξη» και έθεσε ως προτεραιότητες:

• Την απεμπλοκή από το καθεστώς του μνημονίου και της λιτότητας, 

• Την επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο, 

• Το θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, 

• Την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους

• Την στήριξη της Παιδείας και της Υγείας και την αποτροπή της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος

• Τον δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα

• Την αναδιανομή του εισοδήματος, εκκινώντας από την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

• Την ενίσχυση της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα

• Την καθιέρωση της απλής αναλογικής

• Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ισχύ αυστηρότερο πλαίσιο για ασφαλή προϊόντα στην ΕΕ

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την ασφάλεια των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα. Δίνει περισσότερες ε...