Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Bloomberg: Ο Θεοχάρης έφυγε γιατί ήθελε να ελέγξει 300 πλούσιους

Bloomberg: Ο Θεοχάρης έφυγε γιατί ήθελε να ελέγξει 300 πλούσιους «Φωτιές» ανάβει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρεται στην απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη η οποία, υποστηρίζει, έγινε επειδή θέλησε να ελέγξει τους πλούσιους. Το άρθρο αφήνει έτσι αιχμές για συγκεκριμένους κύκλους που τον έδιωξαν από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων επειδή «ήθελε να πιάσει στην τσιμπίδα 300 έχοντες».

Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Θεοχάρης ήθελε να ελέγξει συγκεκριμένα 300 πρόσωπα υψηλής εισοδηματικής στάθμης. «Η παραίτησή του δημιούργησε ανησυχία για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επί των ημερών Θεοχάρη, σημειώνει το πρακτορείο, η Αθήνα πέτυχε το στόχο της για τα φορολογικά έσοδα και εξέτασε τις επιστροφές φόρου για περίπου 300 πλούσιους φορολογούμενους,
επιβάλλοντας πρόστιμα 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Μανώλη Γαλενιανού:

«Το κίνητρο της αντικατάστασής του δείχνει να είναι η πολιτική επιθυμία για χαλάρωση των φοροεισπρακτικών προσπαθειών», λέει ο κ. Γαλενιανός και προσθέτει «η απόλυση ενός αξιωματούχου που υποτίθεται ότι είχε διορισθεί για πέντε χρόνια, χωρίς να δίνεται κάποια σοβαρή δικαιολογία, καθιστά την ανεξαρτησία της φοροεισπρακτικής αρχής μία κοροϊδία».
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει – Να αρθεί η βουλευτική ασυλία Καραμανλή

Να υιοθετήσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και για παραπομπή του στην τακ...