Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Η κατάρρευση της μεσαίας τάξης απειλεί τη δημοκρατία

sam

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για αποκατάσταση των αδικιών, σημειώνοντας πως «οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν και τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται».
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) και υπογράμμισε πως η δημοκρατία πρέπει να είναι πάνω απ` όλα:
«Πρέπει να θεμελιώσουμε ένα νέο κόσμο πάνω σε μια σειρά από βασικές αρχές, που δεν πρέπει να τις θεωρούμε ως δεδομένες» είπε και τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα, τη Δημοκρατία».
Δεύτερη αρχή για τον κ. Σαμαρά είναι η αλληλεγγύη, αναφέροντας πως «έχουμε κοινούς εχθρούς να πολεμήσουμε: Το Λαϊκισμό, τον Εξτρεμισμό, το Ρατσισμό, την Τρομοκρατία κι όλες τις μορφές της Κοινωνικής περιθωριοποίησης. Και ειδικότερα, πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις
μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας» είπε ο πρωθυπουργός.
Ακόμη πρόσθεσε ότι: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας να σαρωθούν. Δεν μπορούμε να είμαστε καν αδιάφοροι όταν αυτό συμβαίνει στους γείτονές μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται. Κι αυτό μπορεί, όχι μόνο να είναι ολέθριο για μια δημοκρατία, αλλά και πολύ μεταδοτικό και προς όλες τις άλλες».
Τρίτη αρχή συνέχισε, ο κ. Σαμαράς είναι η ακατάπαυστη μάχη κατά του εξτρεμισμού του ρατσισμού και της τρομοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε πως η Δημοκρατία δεν είναι το θερμοκήπιο της φτωχοποίησης, αλλά το εφαλτήριο της Ανάπτυξης και της ευημερίας και υπογράμμισε λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις κρατάνε τη δημοκρατία ζωντανή και την οικονομία λειτουργική.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...