Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Διάσταση απόψεων στη ΔΗΜΑΡ για την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθεί στο εξής

Διάσταση απόψεων στη ΔΗΜΑΡ για την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθεί στο εξής. Άνοιγμα Ρεπούση στο ΣΥΡΙΖΑ, με ανεξαρτητοποίηση προειδοποιεί ο Ψαριανός
Μεγάλη είναι η διάσταση απόψεων που υπάρχει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί στο εξής.Το θέμα έχει να κάνει σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι κάποιο άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ ή με την πρόταση συγκρότησης μετώπου της κεντροαριστεράς που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.
Χαρακτηριστικές της διάστασης απόψεων που υπάρχει είναι οι δηλώσεις που έκαναν οι Μ. Ρεπούση και ο Γρ. Ψαριανός. Η μεν κ. Ρεπούση τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Μ. Ψαριανός είπε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο αυτός θα αποχωρήσει από το κόμμα!
«Δεν μπορείς να μιλήσεις για εναλλακτική κυβερνητική πρόταση χωρίς να περιλαμβάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Μ. Ρεπούση σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Δευτέρας στο Σκάι και σημείωσε πως «όποιος αποκλείει το ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να μην βλέπει την σημερινή πολιτική γεωγραφία», είπε. Σε ό,τι έχει να
κάνει με τα άλλα θέματα, η κ. Ρεπούση εξήγησε το χαμηλό ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς στις ευρωεκλογές κάνοντας λόγο για «θολό πολιτικό στίγμα που προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες για το τι ακριβώς υποστηρίζει». Αναγνώρισε ότι πρόκειται για «συντριβή» για την οποία, όπως είπε έχουν όλοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, και γι' αυτό «πρέπει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στην επόμενη συνεδρίασή μας την Κυριακή». «Εκπέμψαμε θολό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες που «διαψεύσαμε τις προσδοκίες τους».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, πήρε θέση και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να εξαρτάται από κομματικές σκοπιμότητες. «Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να συμβάλλει σε μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Προεδρική εκλογή δεν θα πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικά παζάρια.

Γρ. Ψαριανός: «Όχι» στην προσέγγιση στο ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά του, ο Γρ. Ψαριανός, σε δηλώσεις του στο Έθνος, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με το ενδεχόμενο προσέγγισης της ΔΗΜΑΡ προς το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, σε περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. «Η σχέση μου με τη ΔΗΜΑΡ δεν συνδέεται με την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη. Αν όμως η ΔΗΜΑΡ προσανατολιστεί σε μία προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε εμένα αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει», είπε ο κ. Ψαριανός και διερωτήθηκε επίσης με ποιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ: «Το μόνο ζήτημα που υπάρχει τώρα είναι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο με την ΕΛΙΑ και το Ποτάμι για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις. Με ποιους θα συνεργαστούμε αργότερα ως Κεντροαριστερά θα το δούμε. Γιατί με ποιον ΣΥΡΙΖΑ απ' όλους μπορεί να συνομιλήσει η ΔΗΜΑΡ; Με τον ΣΥΡΙΖΑ του Σταθάκη μπορεί να γίνει συζήτηση. Δεν μπορεί όμως να γίνει κουβέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ των ‘γουναράδικων’ του Κουρουμπλή και του Στρατούλη», είπε.
Αναφερόμενος στην προαναγγελία της παραίτησης του Φ. Κουβέλη επεσήμανε με νόημα ότι ο ίδιος δεν έχει θέσει θέμα ηγεσίας αλλά αλλαγής πολιτικής στο κόμμα και τόνισε με νόημα ότι «μία παραίτηση δεν μπαίνει σε ψηφοφορία, ούτε στην Κεντρική Επιτροπή». Υπογράμμισε τέλος ότι η ΔΗΜΑΡ του 1% δεν μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντροαριστερά, όπως είχε τη δυνατότητα να κάνει πριν από 6 μήνες ως κόμμα του 6,2%.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Με… Σοσιαλδημοκρατικό αέρα για τις Ευρωεκλογές – Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Ευρωπαϊκό και σοσιαλδημοκρατικό αέρα θέλει να δώσει σ’ αυτές τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να «οργώσει» και πάλ...