Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ανήσυχος ο Μπουτάρης για τους δημοτικούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής


Picture 0 for Ανήσυχος ο Μπουτάρης για τους δημοτικούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής
της Κάτιας Γερακαρίτου

Κάλεσμα στους επικεφαλής των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές για συνεννόηση στα φλέγοντα θέματα του δήμου αλλά και για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο απηύθυνε ο δημαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου συνεχάρη όλους τους υποψηφίους και κυρίως τους αρχηγούς των παρατάξεων. Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για ένα «πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα» και μίλησε για «μαχαιρώματα» σε πολιτισμένα όρια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε προβληματισμένος αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή στο δημοτικό συμβούλιου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί σε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, μετά από πρόταση που έκανε η
εκλεγμένη στο νέο δημοτικό συμβούλιου Ελεάνα Ιωαννίδου. «Θα συζητήσουμε το θέμα της Χρυσής Αυγής και χωρίς να τους ωραιοποιούμε τους κυρίους, αλλά να δούμε το πώς θα τους συμπεριφερόμαστε. Η πορεία τους στη Βουλή δεν προμηνύει καλή ατμόσφαιρα εδώ στο δημοτικό συμβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης  ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να καταθέσουν όλοι τα προγράμματά τους και να εξετάζουν που συμπίπτουν και ποιες προτάσεις μπορούν να προχωρήσουν από κοινού. «Για τη δική μας παράταξη πρώτη προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας» είπε ο κ. Μπουτάρης. Επίσης, τόνισε ότι θα συζητηθεί και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων για οργανισμούς της πόλης. Όπως είπε, θα καλέσει στο δημοτικό συμβούλιο το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...