Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το χαρτί της μεγάλης Κεντροδεξιάς παίζει ο Σαμαράς


Picture 0 for Το χαρτί της μεγάλης Κεντροδεξιάς παίζει ο Σαμαράς

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Κεντροδεξιάς, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, με τον Κώστα Κραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Εν μέσω ονοματολογίας για τον επερχόμενο ανασχηματισμό και κυρίως για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αέρα της νίκης των ευρωεκλογών ετοιμάζει κλιμάκωση της επίθεσής του με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς παίζει το χαρτί της μεγάλης Κεντροδεξιάς. Επιχειρεί, δηλαδή, να συνενώσει τις μεγάλες, παραδοσιακές τάσεις εντός της ΝΔ, κάνοντας άνοιγμα στους λεγόμενους «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς».
Η αρχή έγινε με το δείπνο στο οποίο παρακάθισαν χθες ο κ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό και
πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, στην οικία του ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν διά ζώσης πολιτικά μετά από πολλούς μήνες, ενώ το δείπνο έγινε μετά από κάλεσμα του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η οικογένεια να μεταδοθεί ένα μήνυμα ενότητας στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς.
Λίγες μόλις ώρες μετά το δείπνο με τον Κ.Καραμανλή, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με την βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, στο πατρικό του.
Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για το πρώτο τετ-α-τετ των δύο άλλοτε διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ από το 2012, όταν οι δύο πλευρές, που για χρόνια τις χώριζε άσβεστο μίσος, συμφώνησαν σε «εκεχειρία» εν όψει των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου, με την τοποθέτηση της κας Μπακογιάνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ.
Επισήμως διαρρέεται πως Σαμαράς και Μπακογιάννη συζήτησαν γενικά για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, χωρίς να τεθεί θέμα υπουργοποίησης της βουλευτού, αλλά η συνάντηση και μόνο ήταν αρκετή για να φουντώσει τα σενάρια περί τοποθέτησης της κα Μπακογιάννη στη νέα κυβέρνηση, ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο τραπέζι είναι και ο διορισμός της στη θέση της Επιτρόπου της χώρας μας στην ΕΕ. «Ντόρα είμαστε στο ίδιο κόμμα, πρέπει να πάμε και θα πάμε μαζί», φέρεται να είπε ο κ.Σαμαράς στην κα Μπακογιάννη.
Με τις δύο αυτές συναντήσεις, ο κ.Σαμαρας θέλησε να προλάβει πιθανές γκρίνιες από στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στις δύο μεγάλες τάσεις της παράταξης εν όψει του ανασχηματισμού(με πιθανή αξιοποίηση κάποιων εξ αυτών), στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συνένωσης και συσπείρωσης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς στον δρόμο για τις βουλευτικές εκλογές, που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν πριν ακόμα και από την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο συμβολισμός των συναντήσεων είναι ισχυρός, καθώς σηματοδοτείται η επαναπροσέγγιση από τον Αντώνη Σαμαρα του λεγόμενου «μεσαίου χώρου». Τα πάντα, βέβαια, θα κριθούν στο πεδίο της πολιτικής, με αφετηρία τον επικείμενο ανασχηματισμό, και συγκεκριμένα στο αν και σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να εγγυθεί, πλέον, όχι απλώς τη σταθερότητα της χώρας αλλά και καλύτερες μέρες για τους πολίτες.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...