Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δράση: Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πολιτική συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ

Δράση: Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πολιτική συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των γονιών που θέλουν να κάνουν γονικές παροχές στα παιδιά τους

Καυστική ανακοίνωση σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εξέδωσε η Δράση, η οποία καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ότι ακολουθεί «πολιτική συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ», έναντι των γονιών που θέλουν να κάνουν γονικές παροχές στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Δράση αναφέρει:
«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προχωρεί στην υποθήκευση ακινήτων που οι γονείς παραχωρούν ως γονικές παροχές στα παιδιά τους, ακόμα και όταν έχουν ρυθμίσει και πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους στο δημόσιο.
» Το κάνει αυτό ένα κράτος μπαταχτσής που χρωστά τουλάχιστον 6 δις στον ιδιωτικό τομέα και έχει λεηλατήσει τις αποταμιεύσεις των ελλήνων μικροομολογιούχων. Το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που
αύξησε προηγουμένως κατά 40% τους φόρους στα ακίνητα και ξοδεύει τους φόρους αυτούς για προεκλογικές παροχές, νέους διορισμούς (10 χιλ. το 2014) και νέα stage στο δημόσιο (90 χιλ. εξήγγειλε χθες ο κ. Σαμαράς). Το κάνουν αυτό δύο κόμματα που χρωστούν 270 εκ στις κρατικές τράπεζες, τα οποία πήραν παράνομα και ποτέ δεν θα αποπληρώσουν, αφού προηγουμένως νομοθέτησαν την ατιμωρησία τους.
» Κύριε Σαμαρά γιατί παίρνετε «την μπουκιά από το στόμα» του κ. Τσίπρα; Ούτε η πιο κατακόκκινη συνιστώσα του δεν θα φανταζόταν ότι θα οδηγηθούμε σε αυτές τις ακρότητες, που παραβιάζουν κάθε έννοια αναλογικότητας και δικαιοσύνης και μετατρέπουν το κράτος σε αρπακτικό.
» Πέραν αυτού, το μέτρο είναι μάλλον γραφειοκρατικό. Καλύτερα να υποθηκευτούν όλα τα ακίνητα υπέρ του δημοσίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο, αφού έτσι και αλλιώς θα γίνουμε όλοι οφειλέτες, άλλοι αργά και άλλοι γρήγορα. Αφού η μοναδική φροντίδα είναι η προστασία των δικαιωμάτων του δημοσίου, αυτή είναι η απλούστερη λύση.
» Τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών, θεμέλιο της δυτικής δημοκρατίας, είναι προφανώς ‘ψιλά γράμματα’ στην σοβιετική εποχή που ανατέλλει».
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...