Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Η Ευρώπη αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στο σεβασμό της ελευθερίας»

«Η Ευρώπη αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στο σεβασμό της ελευθερίας»


Σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της Μνήμης και στα διδάγματα της ιστορίας σημειώνοντας: «Σήμερα, 100 χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν εκατομμύρια Ευρωπαίων έχασαν τη ζωή τους στη μάχη και 70 χρόνια από τις βιαιότητες της Γενοκτονίας και του Ολοκαυτώματος, καταφέραμε να
μετατρέψουμε αυτούς τους τρομακτικούς εφιάλτες σε ένα λαμπρό όραμα και αυτό το όραμα σε μια πραγματικότητα: την Ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη μας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο σεβασμό της ελευθερίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ανθρώπινου σεβασμού».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι «ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός συνιστούν απειλή κατά των θεμελιωδών αρχών μας, που είναι η δημοκρατία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής σημείωσε ακόμη ότι το Ολοκαύτωμα ήταν η χειρότερη τραγωδία στην ανθρωπότητα και ότι οι κίνδυνοι και οι δαίμονες δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται στις κοινωνίες μας, τονίζοντας πως κραυγή μας είναι «ποτέ πια».

Ο πρόεδρος του Εβραϊκού Συνεδρίου, Μοσέ Καντόρ, τόνισε ότι η καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί παράδειγμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας το οποίο ελπίζουμε ότι θα δούμε να αναπαράγεται ανά την Ευρώπη, όπου όσοι ενστερνίζονται το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία επιχειρούν τελικά να χρησιμοποιήσουν το δημοκρατικό σύστημα για να προωθήσουν τις σκοτεινές τους επιδιώξεις.
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...