Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσίπρας απειλεί: Θα κάνουμε εξεταστική για το Μνημόνιο όταν βγούμε κυβέρνηση

Ο Τσίπρας απειλεί: Θα κάνουμε εξεταστική για το Μνημόνιο όταν βγούμε κυβέρνηση«Η επόμενη Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή, θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα των ελεγκτών του έργου της τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση υποστήριξε ότι το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου «θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση».

Σφυροκοπώντας την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναδείξει το γεγονός ότι η παρουσία της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για την τρόικα καθυστέρησε με δική της ευθύνη: «Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φανερό ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας. Γι' αυτό και προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα».
«Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» κατέληξε, επισημαίνοντας ότι η παρουσία της Επιτροπής θα έπρεπε να συνοδεύεται από μια διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές και κατανοητές διεθνώς όλες οι πτυχές της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...