Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ανδρέας Παπαδόπουλος εναντίον Τσίπρα: Τάζει κι αυτός ότι «λεφτά υπάρχουν» [εικόνες]

Ανδρέας Παπαδόπουλος εναντίον Τσίπρα: Τάζει κι αυτός ότι «λεφτά υπάρχουν» [εικόνες]Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Τρίτη το βράδυ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, μίλησε στη νέα εκδήλωση της Κίνησης των «58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το βράδυ της Τρίτης, στην Κηφισιά.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η αίθουσα στο Δημαρχείο Κηφισιάς, αποδείχτηκε μικρή για τα πάνω από 300 άτομα που παρευρέθηκαν, μεταξύ αυτών στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ανάμεσα σε άλλους, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, που κάθησε στην πρώτη σειρά.
Ηταν ακόμα, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Δρύς, ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, οι δημοσιογράφοι και πολιτευτές Αντώνης Λιάρος και Γιάννης Τζανετάκος κ.ά
Στην ομιλία του ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, έβαλε στο στόχαστρο τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι ουσιαστικά επαναλαμβάνει, με διαφορετικά λόγια, το «λεφτά υπάρχουν», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη απολύτως λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή, έως και επικίνδυνη για τον τόπο.
«Αυτά που τάζει ο κ. Τσίπρας», παρατήρησε χαρακτηριστικά, «θα τα βρει... έξω από την Κουμουνδούρου, γιατί σε περίπτωση που κερδίσει, θα μαζεύεται ο κόσμος κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητά τα υπεσχημένα».
Συνεχίζοντας την σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, του καταλόγισε ότι «έχει μαζέψει όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους νοσταλγούς του Ανδρέα, τους συνεργάτες του Ακη, τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα που κατέστρεψε το Δημόσιο» επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια τη φράση «λεφτά υπάρχουν».
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επέμεινε στην ανάγκη να πειστεί η ΔΗΜΑΡ, να συμμετάσχει στον διάλογο με τους «58», επειδή δεν έχει εναλλακτική πρόταση για τον τόπο.
Και συνεχίζοντας τα βέλη κατά του κόμματος στο οποίο ανήκει, σχολίασε:
«Για μένα είναι παράξενο που το κόμμα μου επέλεξε να απόσχει. Αν έμπαινε η ΔΗΜΑΡ στον διάλογο θα άλλαζε το τοπίο και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Η άρνηση της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος, επειδή μένουν διστακτικά ή μένουν απ' εξω στελέχη όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Φλωρίδης».
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, που τον ακολούθησε στο βήμα, επισήμανε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας που έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα.
«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε με το Δίκτυο 21 και την Πολιτική Ανοιξη, ούτε με τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι του ευρωμονόδρομου» είπε. Αλλά, πρόσθεσε, η συσπείρωση του χώρου πρέπει να γίνει τώρα και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Ο πολιτικός χρόνος είναι εναντίον της Κεντροαριστεράς» εκτίμησε από την πλευρά του ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο από το ακροατήριο.
«Βρισκόμαστε σε σκηνικό πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η ΝΔ και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι» σημείωσε.
«Υπάρχει σήμερα» απάντησε ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ροζάκης, «μια μικρή σκληρή πόλωση, αλλά υπάρχει χώρος και για μας και είναι οι αναποφάσιστοι. Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει τερατώδη αύξηση των ποσοστών του, ώστε να μας εμποδίσει να έχουμε δυνατότητα ύπαρξης».
Επίσης ο κ. Ροζάκης εξέφρασε την άποψη πως για να φτιάξεις μια νέα Ελλάδα πρέπει να συνεργαστείς με δυνάμεις που απαραίτητα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία, δεδομένου ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα της Ευρώπης, από τους φιλελεύθερους του Κέντρου με αριστερούς της Σοσιαλδημοκρατίας.
Αναλύοντας τις επερχόμενες εκλογές εκτίμησε ότι δεν είναι οι οποιοσδήποτε εκλογές, θα κριθούν πολλά, όπως η συνέχιση ή η διακοπή της πορείας μέχρι τώρα.
Ο κ. Ροζάκης επιπλέον υπογράμμισε πως η Ελλάδα έφταιξε, τιμωρείται γί αυτό που έκανε επί σειρά ετών. Τέλος αναφερόμενος στην Κίνηση είπε ότι ο κεντρικός στόχος είναι «να σταθούμε στα πόδια μας», αφού η Κεντροαριστερά δεν έρχεται να κάνει κριτική του παρελθόντος και των υπολοίπων κομμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει «πως δεν ξέρουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ».
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...