Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η τελική λύση με το ελληνικό χρέος


Picture 0 for Η τελική λύση με το ελληνικό χρέος

Τι θα γίνει τελικά με το ελληνικό χρέος; Μολονότι κατηγορηματική απάντηση επί του θέματος, κανείς, αυτή τη στιγμή, δεν είναι σε θέση να δώσει, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η λύση έχει «κλειδώσει».

Ο τρόπος; Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει την υπόσχεση για επιμήκυνση του χρέους, όταν και εφόσον χρειασθεί. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει οπωσδήποτε κάποια στιγμή φέτος ή του χρόνου, αλλά στο τέλος της λήξης των δανείων που έχουν δοθεί στην χώρα μας στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας που έχουν εγκριθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όταν λήγουν, θα μπορεί η χώρα μας να ζητά μια μικρή χρονική παράταση, ως προς την αποπληρωμής του, η οποία θα ξεκινά θα μπορεί να ξεκινά από τα 3 ή τα 5
χρόνια και να φτάνει στα 10 ή και στα 15.

Αυτή θα είναι η μεγάλη διευκόλυνση των δανειστών προς την Ελλάδα και το πιθανότερο είναι πως θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή φέτος.

Εννοείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα το παρουσιάσει ως μεγάλο «δώρο», και στην πραγματικότητα θα είναι.

Το μόνο πρόβλημα θα έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα είναι αρκετά ψηφοθηρικό για να χρησιμοποιηθεί αναλόγως ενόψει των εκλογών που έπονται (και θα είναι πολλές...).
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Αλληλοσπαραγμός υποψηφίων, αιχμές και άγριο παρασκήνιο – Γκρίνιες για Μπελέρη, Αυτιά, Μελέτη

Αλληλοσπαραγμός επικρατεί στη ΝΔ, καθώς οι υποψήφιοι για την ευρωβουλή «καρφώνουν», παρασκηνιακά ή και ανοιχτά, ο ένας τον άλλον για προσωπι...