Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κουβέλης: ΠΑΣΟΚ και «58» πάνε μαζί


Picture 0 for Κουβέλης: ΠΑΣΟΚ και «58» πάνε μαζί
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει εάν αποδεχθεί την επιβολή νέων μέτρων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη μακριά και ανέφερε ότι η δημοσιονομική πολιτική έχει οδηγήσει σε βαθιά ύφεση και σε αδιέξοδα την κοινωνία, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν ζητεί εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής και για χρηματοδότηση της αγοράς, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε ασφυξία, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.


Ερωτηθείς σχετικά με την στήριξη που παρείχε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση στο παρελθόν, ο κ. Κουβέλης δήλωσε «ορθά πράξαμε» επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια κίνηση που έγινε από θέση ευθύνης.

«Η ΔΗΜΑΡ ήταν το κρίσιμο μέγεθος», είπε, συμπληρώνοντας ότι εάν δεν στήριζε, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση. Όσον αφορά στην αποχώρησή της, είπε ότι «πολύ καλά κάναμε όταν αποχωρήσαμε» και υποστήριξε ότι άλλα συμφωνούνταν και άλλα έκανε η κυβέρνηση.

Σχετικά με το αν θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο «εύκολος μπαλαντέρ» και διευκρίνισε ότι το κόμμα είναι αντίθετο στην παρούσα κυβερνητική πολιτική, αλλά και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφος εμπιστοσύνης θα δινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν υπήρχε συμφωνία προγραμματικά, ανέφερε.

Σχετικά με την κίνηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ προωθεί τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «Δεν μου αρέσει ο όρος Κεντροαριστερά, ανάγεται στο παρελθόν» πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι η Κίνηση των 58 εκ των πραγμάτων βρίσκεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...