Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΙΛΩΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

mitropoulos550_334_191818

Για προγράμματα εργασιακής ειλωτείας και για νέους «βορά» στον Μινώταυρο της τρόικας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μητρόπουλος, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για δημιουργία 440.000 θέσεων απασχόλησης.
«Η μνημονιακή κυβέρνηση, αφού κατεδάφισε όλο τον εργασιακό πολιτισμό και επανέφερε τις συνθήκες εργασίας του 19ου αιώνα, τώρα επιτίθεται με μεγαλύτερη ένταση κατά των νέων μας. Οι νέοι και νέες με πολλά τυπικά προσόντα δεν είναι πια “η γενιά των 700 ευρώ’, ούτε καν “η γενιά των 500 ευρώ’, αλλά η γενιά της εργασιακής ειλωτείας» αναφέρει, σημειώνοντας:
«Όσες και όσοι από αυτούς βρουν απασχόληση στα πεντάμηνα προγράμματα “κοινωνικής εργασίας”
που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα λαμβάνουν με μεγάλη καθυστέρηση, όπως έδειξε η μέχρι σήμερα εφαρμογή του θεσμού, ένα γλίσχρο επιμίσθιο κατά μήνα και χωρίς τις άλλες εγγυήσεις και παροχές της εργασιακής σχέσης.

» Γι’αυτό, ακόμη και αυτός ο μνημονιακός νομοθέτης δεν τους ονόμασε εργαζόμενους, αλλά “ωφελούμενους’, σε μια έκφραση μνημονιακής …φιλευσπλαχνίας».
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η ελληνική κοινωνία «πρέπει να καταδικάσει τον θεσμό της νέας εργασιακής ειλωτείας» και «να απαντήσει στη μνημονιακή κυβέρνηση, στην Τριαρχία των δανειστών, αλλά και στην ΕΕ -από την οποία εκπορεύονται τα φεουδαρχικού τύπου αυτά προγράμματα-, ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα αρνείται να δώσει στον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού, της κατάργησης του κράτους και της διάλυσης των κοινωνικών δομών, την περήφανη νεολαία της, που είναι η ελπίδα για μια νέα πορεία οικονομικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».
«Στις στρατιές των προσοντούχων νέων μας που μεταναστεύουν, αιμοδοτώντας με τους πόρους της ελληνικής εκπαίδευσης και των ελληνικών οικογενειών την παραγωγική μηχανή των δανειστών μας, δεν πρέπει να προστεθούν και οι εγχώριοι δουλοπάροικοι της εργασιακής γαλέρας» καταλήγει.
http://kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...