Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Παπαρήγα: Μέτρα για να σταματήσει «το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς»


Picture 0 for Παπαρήγα: Μέτρα για να σταματήσει «το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς»

Για ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς κάνει λόγο η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας μέτρα για τους αγρότες.
Η κ. Παπαρήγα υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών βρίσκεται δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης «από την μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους-φωτιά της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικό είναι ότι το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές του στον ΟΓA, αφού εξοντώνονται με τα απανωτά χαράτσια στο σπίτι, το χωράφι, την αποθήκη, το πετρέλαιο και το ρεύμα, τον ΕΛΓΑ, τις γεωτρήσεις, την υγεία και τη μείωση επιστροφής του ΦΠΑ.


Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα σημειώνει ότι με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση υποχρεώνει να τηρεί λογιστικά βιβλία αυτόν που έχει τζίρο 10.000 ευρώ «φορτώνοντάς τον με νέα έξοδα ενώ θα τον χαρατσώνει 13% από το πρώτο ευρώ πληρώνοντας φόρους, δηλ. φορολογεί τη φτωχολογιά».

«Τους πνίγουν τα χρέη. Μαζί με τα αγροτοδικεία για την συμμετοχή στους αγώνες διαμαρτυρίας για την επιβίωση, καλούνται σε δίκες και επιβάλλονται ποινές για τα χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν φτωχοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι», προσθέτει.
Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζει ότι τελευταία ρύθμιση για «κόκκινα χρέη» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών και ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και όχι την αγροτιά.

«Με γρήγορους ρυθμούς προωθείται το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, που σπρώχνεται στην ανεργία και εξαθλίωση» τονίζει η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να συγκεντρωθεί γη και παραγωγή στους μεγάλους και να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι».
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...