Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

mitsotakis83923903hjfcf43-

«Οι απολύσεις στο Δημόσιο συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στους πιστωτές. Είναι επιμερισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Αθήνα 984″.
Ανέφερε δε πως «συνεχίζουμε την αξιολόγηση όλων των ΝΠΙΔ του Δημοσίου για να δούμε πού μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων», και τόνισε πως ποτέ δεν αποφασίστηκε να «παγώσει» η διαδικασία αξιολόγησης, διευκρινίζοντας: «Έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατό να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια
αξιολόγησης. Θα περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο έχουν στόχο την ανανέωση του προσωπικού. «Για πρώτη φορά γίνεται διαδικασία προσλήψεων υπό την εποπτεία του ΥΔΜΗΔ, που λαμβάνει τα αιτήματα από τα υπουργεία, τα αξιολογεί και τα συνδέει με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως πχ οι προσλήψεις στον τομέα υγείας και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό» σημείωσε.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ. «Όπου μπορούμε να απλοποιούμε διαδικασίες, τις απλοποιούμε και όπου μπορούμε να τις καταργούμε, θα το κάνουμε. Για παράδειγμα η επικύρωση δημοσίου εγγράφου καταργείται με το παρόν νομοσχέδιο. Θα έχει υποχρέωση η διοίκηση να δέχεται ευκρινές αντίγραφο δημοσίου εγγράφου», είπε ο υπουργός.
Δήλωσε, τέλος, ότι η ΝΔ έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές: «Έχουμε καλές πιθανότητες ως Νέα Δημοκρατία να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, όσο και αν αυτό σε κάποιους φαίνεται δύσκολο. Δεν βλέπω κάποια μεγάλη δυναμική να αναπτύσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.
http://kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο μύθος ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό (καπιταλιστικό) κόσμο

Από την παγκόσμια φτώχεια μέχρι την ανισότητα μεταξύ των κρατών, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως ζούμε στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία. ...