Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συμπαρατάξεις για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης θα επιδιώξει η Δημοκρατική Αριστερά

Συμπαρατάξεις για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης θα επιδιώξει η Δημοκρατική Αριστερά. Τι εξετάστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το θέμα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου, οι ευρωεκλογές, αλλά και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση εξετάστηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες.
Ακολούθως, ο Γραμματέας της Κ.Ε., Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για τις προτεινόμενες
αρχές οργάνωσης, τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση σε τομείς και επιτροπές, το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και τα κυριότερα σημεία προγραμματισμού.
Κατά τις ευρωεκλογές, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στις εκλογές για τις περιφέρειες, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση.
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς δημάρχους, καθώς και Δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η κατανομή των αρμοδιοτήτων και τομέων του κόμματος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία είναι η εξής:




ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΤΟΜΕΑΣ
1ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
2ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
3ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
4ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
5ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
6ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣΥΓΕΙΑΣ
7ΚΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
8ΛΙΟΝΑΡΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ
9ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ
10ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
11ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
12ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΦΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
13ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
14ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
15ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
16ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
17ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
18ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
19ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...