Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Βενιζέλος : «Θέλουμε όλες τις δυνάμεις»

«Θέλουμε όλες τις δυνάμεις», είπε, προαναγγέλλοντας την συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή που έχει προαναγγείλει εκπροσώπων και από τη ΔΗΜΑΡ, για την οποία θα κρατηθούν «ανοιχτές θέσεις» όπως είπε, αλλά και από τους Οικολόγους, το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου και την κίνηση του Ηλία Μόσιαλου.
Αναφερόμενος στον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του Μαΐου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι αυτό θα προκύψει από διαδικασίες βάσης, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση οι επικείμενες ευρωεκλογές αποτελούν μια «ιστορική δοκιμασία» για την χώρα.
Βενιζέλος: Δεν υποστέλλουμε τη σημαία
«Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται, δεν διαλύεται, δεν υποστέλλει τη σημαία», επέμεινε, μιλώντας στο
Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας προς το εσωτερικό του κόμματός του ότι αφετηρία παραμένει η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «κάποιοι ασχολούνται με μικροκομματικά θέματα και αυτό το πληρώνει η χώρα»…
«Πάμε να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε το ζήτημα της εθνικής ενότητας και του πολιτικού προσανατολισμού της χώρας και αυτό δεν αφορά μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά σε όλους τους κοινωνικούς θεσμούς», είπε, σημειώνοντας για την χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η οικονομία. Έκανε μάλιστα λόγο για δύσκολες αλλά σημαντικές συζητήσεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, όσο και με εκείνον των ΗΠΑ, σημειώνοντας την προθυμία του τελευταίου να βοηθήσει… Αναφερόμενος στην ίδια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ.Βενιζέλος φέρεται να ενημέρωσε το όργανο ότι στην ειλικρινή συζήτηση που είχαν συμφώνησαν να υπάρξει ένα κοινωνικό πακέτο με θετική πολιτική και κοινωνική προοπτική που θα αφορά ειδικότερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κάτι που θα προκύψει μέσα από τις επαφές αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.
Μιλώντας για όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κεντροαριστερά, με διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχολίασε ότι ήταν κατώτερα κάθε ιστορικής περίστασης από όλους. «Κρατάμε τη θέση μας», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του λέγοντας ότι η μεγάλη προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς πρέπει να συνεχιστεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι έχει «αυτοαναφορική επιδίωξη εξουσίας, με εμμονικά χαρακτηριστικά». Υποστήριξε μάλιστα πως «ούτε η χώρα, ούτε η κρίση, ούτε το μνημόνιο τους ενδιαφέρει»…
Μιλώντας ειδικά για τις ευρωεκλογές τους απέδωσε ιδιαίτερη σημασία, αφού πρέπει όπως είπε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, αφήνοντας κατά πληροφορίες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. «Οι ευρωεκλογές θα είναι μία σκληρή πολιτική μάχη και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή», έδωσε το σύνθημα.
Υπενθυμίζεται, ότι στο επίκεντρο της συνεδρίασης, που είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται και η προετοιμασία της αυριανής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ, η συγκρότηση των επιτροπών που θα εργαστούν για τις διπλές εκλογές και η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους «58» στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο κ.Βενιζέλος, κάλεσε κατά πληροφορίες μάλιστα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να συμβάλουν με τις προτάσεις και τις ιδέες τους τόσο για στην προσπάθεια συγκρότησης της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Συνδιάσκεψη, όσο και στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...