Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Με κόμμα εξόδου από την Ε.Ε στις επόμενες εκλογές ο Αλαβάνος

Με κόμμα εξόδου από την Ε.Ε και το ευρώ κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές ο Αλαβάνος
«Παύση πληρωμών στους δανειστές. Έξοδος από το ευρώ και εθνικό νόμισμα για τη ρευστότητα της αγοράς, την ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς, την εξαγωγική ικανότητα», είναι σε αδρές γραμμές το αντισυστημικό κόμμα που προανήγγειλε στη Real News ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργός του κινήματος «Ανατροπή» δηλώνει ότι κόμμα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα θα συμμετέχει στις επόμενες εθνικές ή ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές: «Πολιτικά το νέο αυτό κόμμα είναι παρόν. Θα είναι όμως και πιο εκλογικά παρόν και στις ευρωεκλογές ή σε οποιαδήποτε αναμέτρηση. Μπορεί ενδεχομένως να συμβεί εκτάκτως», δηλώνει.

Βεβαίως, είναι πράγματι «παρών» αυτό το κόμμα, όχι μόνο πολιτικά αλλά και εκλογικά, καθώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές με το plan B στο οποίο αναφέρεται ο κ. Αλαβάνος στην προγραμματική του διακήρυξη και είχε λάβει πάνω από το 1% του εκλογικού
σώματος. Τώρα, στο έμπειρο και αναγνωρίσιμο κοινοβουλευτικό
πρόσωπο του κ. Αλαβάνου θα πρέπει να συγκλίνει ο αντισυστημικός χώρος της Αριστεράς, αλλά αυτό απαιτεί διεργασίες και του κ. Αλαβάνου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σύμφωνα με την Realnews «η στροφή προς τον ρεαλισμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει έδαφος για τον νέο αυτό πολιτικό σχηματισμό αν και στόχος του πρώην προέδρου είναι η αλίευση ψηφοφόρων όχι αποκλειστικά από τον χώρο της Αριστεράς, αλλά από το σύνολο του εκλογικού σώματος, πρωτίστως των ψηφοφόρων που επιλέγουν αντισυστημικά και απορρίπτουν συνολικά το πολιτικό σύστημα».
eklogika

1 σχόλιο:

  1. Αν αυτό το σχήμα προχωρήσει και γίνει πραγματικότητα,θα είναι άλλη μια προσπάθεια του συστήματος, όπως η δημαρ,για να αφαιρέσει ψήφους απο τον ΣΥΡΙΖΑ.Ο Αλαβάνος δεν έγινε πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δήθεν βλέπει δεξιά στροφή.Ηταν πολέμιός του συριζα αλλά και του Τσίπρα προσωπικά,από την στιγμή που απεχώρησε απο τον Συριζα.Ο Αλαβάνος έχασε την αξιοπιστία του όταν δήλωσε ότι αποχωρεί απο την ενεργό πολιτική,και κάνοντας κωλοτούμπα επανεφανίστηκε σαν δήθεν απαραίτητος.Με την κίνηση που πάει να κάνει τώρα,θα χάσει και την λίγη αξιοπρέπεια που του είχε απομείνει.Δυστυχώς απο την Αριστερά,ποτέ δεν έλλειψαν οι Εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...