Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Καθησυχαστική η κυβέρνηση



Αλλεπάλληλες είναι οι καθησυχαστικές δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων και στην Ελλάδα, μετά τα γεγονότα στην Κύπρο.
Με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπάρχουν σχέδια για κούρεμα και των ελληνικών καταθέσεων το 2014, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «είναι μηδενική η πιθανότητα». Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων σε άλλες χώρες, εκτός της Κύπρου. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει το τραπεζικό σύστημα και έχει λάβει τα αναγκαία χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να μην φοβάται παρόμοιες καταστάσεις με αυτά που
συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. «Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις και να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις τοποθετήσεις αυτές, επικεντρώνοντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του εκπροσώπου του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν. «Αυτή την ώρα απαιτούνται κινήσεις που θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και θα πείσουν ότι η ευρωζώνη έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Τέτοιες παρεμβάσεις όχι μόνον δεν βοηθούν, αλλά επιτείνουν την ανασφάλεια και πλήττουν την αξιοπιστία της Ευρώπης στο σύνολό της», τόνιζαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά.
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...