Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Αμβρόσιος: Σήμερα… δεν γιορτάζει η Ρεπούση


Mitropolitis-Amvrosios

Αυτή τη φορά, και με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έγραψε στον προσωπικό του ιστότοπο ένα κείμενο που… συζητείται ήδη, καθώς εξαιρεί από τους Έλληνες που γιορτάζουν σήμερα, τη Μαρία Ρεπούση, το ΠΑΜΕ και πολλούς άλλους.Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος είναι γνωστός για τον επιθετικό και αιρετικό λόγο του, που τις περισσότερες φορές προκαλεί αντιδράσεις και εγείρει θέματα.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, είναι το εξής:
“Σήμερα οι Ελληνες γιορτάζουν! Αλλά μόνον οι “γνήσιοι” Έλληνες! Επειδή, βλέπετε, υπάρχουν και οι
άλλοι! Αυτοί που δεν αγαπούν την Πατρίδα!
Βλέπετε, σ’ αυτόν εδώ τον τόπο πάντοτε “υπήρχαν και οι Εφιάλτες”, δηλ. οι αρνησιπάτριδες, οι πουλημένοι, οι εντός των τειχών προδότες! Ολοι αυτοί σήμερα δεν χαίρονται!
Το μόνο που σκέπτονται είναι το πως και με τρόπο θα διαγραφή η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 από την ιστορική μνήμη των νεωτέρων Ελλήνων. Γράφουν, λοιπόν, και προβάλλουν με θρασύτητα τις βλακείες των, αλλοιώνοντας τα ιστορικά δεδομένα!
Είναι γνωστή πια η θεωρία της κας Ρεπούση περί “συνωστισμού στη Σμύρνη” εξ αιτίας του οποίου χάθηκαν τόσοι και τόσοι Ελληνες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή! Προχθές ακόμη οπαδοί του ΠΑΜΕ υποστήριζαν ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός είναι απατεώνας!”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κορωνοϊός: Καταρρίπτουν καθημερινά θλιβερά ρεκόρ οι ΗΠΑ - Η πανδημία σαρώνει Βραζιλία, Μεξικό

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η χώρα κατέγραψε 728 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατρι...