Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Όλι Ρεν: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την Κύπρο


oli-ren-den-yparxoyn-eukoles-luseis-gia-tin-kupro

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται σκληρά προκειμένου να διευκολύνει μια απόφαση για να βοηθήσει την Κύπρο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε απόψε. 

«Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυπριακή κυβέρνηση προς την επίτευξη λύσης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για συμφωνία επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο», τόνισε ο Όλι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι οι εντατικές επαφές και εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς ώρες.
Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, είναι ουσιώδους σημασίας να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Κυριακής, στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα από την Κύπρο και τους εταίρους στην ευρωζώνη, σημείωσε. Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε επίσης ότι «δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν πλέον ιδανικές λύσεις που να είναι διαθέσιμες».

Σήμερα, υπάρχουν μόνο σκληρές αποφάσεις που έχουν απομείνει. Η στήριξη της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η οικονομική ζημία και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, είπε. Είναι σαφές ότι το άμεσο μέλλον της Κύπρου θα είναι πολύ δύσκολο. Αλλά η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό τους και θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κυπριακής οικονομίας, κατέληξε ο επίτροπος Οικονομίας.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανατροπή: Ποια ΙΧ θα περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο

Ριζικές αλλαγές στους ελέγχους του γερασμένου στόλου οχημάτων ενώ έρχονται και εντατικοί έλεγχοι από «Ράμπο» του υπουργείου Υποδομών και...