Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη μετά το «όχι»


Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη μετά το «όχι»

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει «τον απόλυτο σεβασμό του στη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ήδη συγκαλέσει για αύριο το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο προεδρικό μέγαρο, για την από κοινού συζήτηση και μελέτη της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.
Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και του ελληνικού λαού για τις δραματικές ώρες που περνά ο κυπριακός ελληνισμός.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό για «την αδελφική αλληλεγγύη του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup».
Ο Κύπριος πρόεδρος επικοινώνησε, επιπλέον, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Ακολούθως ο κ.Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Παπούλια, στην οποία συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Επίσης, στη δήλωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ημίωρη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών» προστίθεται.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα με τη μείωση των προστίμων για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας το υπουργείο εργασίας

Στον αστικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, πρόθυμο πάντα να κάνει την τρίχα τριχιά αν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου ή της δε...