Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ταξιδιωτική οδηγία Γερμανίας για Κύπρο


zypern deutsche urlauber

Χάος αναμένεται γενικώς με την επανέναρξη λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών. Παρόμοιες είναι και οι εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών, το οποίο προτρέπει τους τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Μεγαλόνησο να κρατούν πολλά μετρητά.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, αναμένει, μετά το πολυήμερο κλείσιμο, μακρές ουρές στις κυπριακές τράπεζες. Στους ταξιδιώτες συνιστά να πάρουν μαζί τους περισσότερα μετρητά από όσα σχεδίαζαν, ώστε να μην εξαρτώνται από τα ΑΤΜ και τις πιστωτικές κάρτες.
Ως προς τις πιστωτικές κάρτες, σημειώνεται ότι τεχνικά η χρήση τους εξακολουθεί να είναι δυνατή, όμως είναι πολλοί οι επιχειρηματίες που ζητούν μετρητά, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστού.
Κατά τα’ άλλα, το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας εμφανίζεται καθησυχαστικό, αφού ούτε στα
τρόφιμα ούτε στα φάρμακα αλλά ούτε και στην βενζίνη παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις.
Επιπλέον, και οι Γερμανοί πολίτες δεν εκτιμάται ότι θα συναντήσουν συμπτώματα εγχώριας έχθρας. Παρόλα αυτά, παρέχεται η συμβουλή στους Γερμανούς να αποφεύγουν πολιτικές και οικονομικές συζητήσεις με ντόπιους.
Παρόμοια καθησυχαστικοί, όπως άλλωστε είναι φυσικό, εμφανίζονται και οι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας, αφού δεν διαπιστώνουν μεγάλα προβλήματα για τους ταξιδιώτες και δίνουν έμφαση στις ιδανικές καιρικές συνθήκες.
Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες αγοράζουν πακέτα all-inclusive και δεν έχουν την τύχη να έρχονται σε επαφή με ντόπιους πληθυσμούς.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...