Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δεσμός: «Μεσάζοντες» για καλό σκοπό


photo: [[Chase]]@Flickr

Ο Δεσμός δεν είναι «μια ακόμη» μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ανακούφιση συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση. Μάχεται, βέβαια, για τον ίδιο σκοπό, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Πολλές φορές, σε καμπάνιες κοινωνικής αλληλεγγύης, μαζεύονται εκατοντάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που, όμως, η έγκαιρη και σωστή διανομή τους, σε όσους πραγματικά τη χρειάζονται, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όπως καταλαβαίνουμε, η διαμεσολάβηση μεταξύ αυτών που θέλουν να προσφέρουν και των πολυποίκιλων οργανώσεων, οργανισμών και ιδρυμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης που αναζητούν καθημερινά τους αναγκαίους πόρους, ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους, έχει τεράστια σημασία. Έτσι, στον Δεσμό σκέφτηκαν να καταγράφουν ανάγκες και πλεονάσματα προσπαθώντας να τις παντρέψουν αποτελεσματικά.
Κάποιοι τόνοι ζυμαρικών μεγάλης βιομηχανίας τροφίμων δεν μπορούσαν να βγούνε στην αγορά λόγω λάθους στο branding της συσκευασίας τους. Ειδοποιήθηκε ο Δεσμός που μερίμνησε για τη διανομή τους σε τέσσερις οργανισμούς που είχαν απόλυτη ανάγκη τροφίμων. Εθελοντές του Δεσμού ανακαίνισαν τον χώρο μιας οργάνωσης υποδοχής παιδιών αστέγων στο Μεταξουργείο.

«Μεσάζοντες» με άλλα λόγια, αλλά για καλό σκοπό.

Με αυτό τον τρόπο, προσφερόμενα «πλεονάσματα» -όπως τα χαρακτηρίζουν- τροφίμων, ρουχισμού, καυσίμων, βιβλίων, κτηρίων αλλά και υπηρεσιών (π.χ. νομική υποστήριξη, ιατρική φροντίδα, εθελοντική εργασία) καλύπτουν, μέσω της βάσης δεδομένων του Δεσμού, γρήγορα και αποτελεσματικά τα καταγεγραμμένα «ελλείμματα» οργανώσεων που προσφέρουν προστασία και ανακούφιση στους πιο αδύναμους.

Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου, από τις 18.30-21.30, ο Δεσμός οργανώνει «Σιωπηρή δημοπρασία έργων τέχνης» στον πολυχώρο Αθηναΐς στον Βοτανικό. Πρόκειται για πάνω από 100 έργα που τα έχουν προσφέρει καλλιτέχνες και συλλέκτες και που μπορείτε να τα δείτε μπαίνοντας στον παραπάνω ιστότοπο. Δεν έχω εμπειρία από «σιωπηρές δημοπρασίες». Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για κάποιον διακριτικό τρόπο πλειοδοσίας όπου η σεμνότητα κατισχύει της επίδειξης. Εκείνο που γνωρίζω, όμως, είναι ότι το σύνολο των εσόδων θα πάει για τους σκοπούς του Δεσμού. Καλή επιτυχία!
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...