Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αλλαγές στο σχέδιο ζητούν Βενιζέλος-Κουβέλης


Για ανάγκη αναθεώρησης των αποφάσεων των ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με το πρόγραμμα υποστήριξης της Κύπρου μίλησαν κυρίως οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο, αλλά και της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα. Στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε μάλιστα λόγο για «ιστορικό σφάλμα του Eurogroup», αναφερόμενος στην απόφαση για το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων και τόνισε ότι «το λάθος αυτό πρέπει να διορθωθεί» για να προστατευτεί η Ευρωζώνη και η Κύπρος και να
αποφευχθούν παρενέργειες, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα. «Η δική μας η συμπαράσταση είναι δεδομένη, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτές και χώρες εκτός Ε.Ε.» υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι επιμένει στις θέσεις του για τη διοικητική μεταρρύθμιση και για την κατάργηση του ειδικού φόρου στα ακίνητα. Η Ε.Ε. οφείλει να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν αντιμετωπίζεται η κρίση, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε ότι γίνεται εμφανής η ανάγκη να υπάρξει ένα διαφανές τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη στο οποίο ανθίσταται η Γερμανία.
«Η Ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο. Οφειλόμενη ενέργεια από την Ε.Ε. είναι να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη ότι μία δυσμενής εξέλιξη στην Κύπρο θα έχει αντανακλάσεις στην Ελλάδα, όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως επεσήμανε, είναι θωρακισμένο, ενώ οι κ.κ. Κουβέλης, Βενιζέλος και Στουρνάρας υπογράμμισαν ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι πλήρως διασφαλισμένες, τόνισαν ότι η λύση για την Κύπρο είναι εντός ευρώ και η υποστήριξη της Ελλάδας δεδομένη. «Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη πλήρως» και «δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος» είπε ο κ. Στουρνάρας. Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο.
«Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει τις επιλογές της Κύπρου. Την στήριξε και στο Eurogroup την στηρίζει και τώρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και στοχεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να παίζει κάποιος μικροκομματικά παιχνίδια».
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...