Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αντ. Μανιτάκης: Στόχος των μέτρων, να προστατευτούν οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι

Αντ. Μανιτάκης: Στόχος των μέτρων, να προστατευτούν οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση
Η προστασία του κύρους «της τεράστιας πλειοψηφίας των έντιμων, των άξιων και ικανών» είναι ο στόχος των μέτρων που ελήφθησαν για απομάκρυνση όσων δημόσιων υπαλλήλων «αμαυρώνουν» την εικόνα της δημόσιας διοίκησης, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. Παράλληλα, ο κ. Μανιτάκης, σημείωσε ότι δεν είναι δυνατό να παραμένουν σε υπηρεσία δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακουργηματικές πράξεις και διευκρίνισε ότι η νομοθεσία προβλέπει αργία για όποιον παραπέμπεται με αμετάκλητη απόφαση για κακούργημα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, ζήτησε «αλλαγή της νομοθετικής διάταξης, με βάση
την οποία η καταγγελία για παράβαση καθήκοντος οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία και στον προθάλαμο πιθανότατης απόλυσης» και επισήμανε ότι έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στους κόλπους της δημόσιας διοίκησης και υπάρχουν ψηφίσματα από τις οργανώσεις.
Ο κ. Βούτσης, είπε, επίσης, ότι καθημερινά τα δελτία ειδήσεων δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και διερωτήθηκε: «Υπάρχει επικοινωνιακό μπαράζ και πογκρόμ. Με ποια δημοσιοϋπαλληλία θα προχωρήσουμε όταν απαξιώνεται συνεχώς;».
Απαντώντας ο κ. Μανιτάκης, είπε ότι δεν θα απολογηθεί «για την υστερία του Τύπου για την οποία δεν έχω καμία ευθύνη, ούτε θεσμική, ούτε πολιτική. Ποτέ εγώ δεν ανέφερα τη λέξη ‘επίορκοι υπάλληλοι’. Τέτοιο φόβο εγώ δεν δημιούργησα». Ο υπουργός επισήμανε ότι θα πρέπει και η αντιπολίτευση να προσέχει να μην παίζει το παιχνίδι της τρομοκρατίας και του φόβου και να μην δημιουργεί -με τις ερωτήσεις- μεγαλύτερο πανικό από αυτόν που δημιουργούν τα ΜΜΕ και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Βούτση: «Με αυτούς τους όρους που χρησιμοποιείτε, ρίχνετε νερό στο μύλο της τρομοκρατίας».
Ο κ. Μανιτάκης παρατήρησε, ακόμη, ότι υπήρχε μια κατάσταση ανοχής και ατιμωρησίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα για να δείξουμε ότι αυτοί που παραβαίνουν το νόμο για ίδιον όφελος και έχουν παραπεμφθεί με αμετάκλητη απόφαση για να δικαστούν, ώσπου να δικαστούν θα μπορούσαν να απομακρυνθούν προσωρινά από την υπηρεσία τους.
«Αν δεν πάρουμε μέτρα να αποκατασταθεί η συναίσθηση της πειθαρχικής ευθύνης, αν δεν δείξει η δημόσια διοίκηση ότι αξίζει της τιμής των πολιτών, δεν μπορεί να υπερηφανευόμαστε. Και δεν το κάνουμε, όταν πάση θυσία ανεχόμαστε την ατιμωρησία και με το να μην στιγματίζονται εγκληματικές πράξεις», κατέληξε.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...