Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: «Σχέδια που οδηγούν τον κυπριακό λαό στη χρεοκοπία»

kke-sxedia-poy-odigoun-ton-kypriako-lao-sti-xreokopia


«Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι το "όχι" της κυπριακής βουλής στο σχέδιο του Eurogroup δεν αρκεί, εφόσον είναι ενταγμένο στο πλαίσιο και τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγεί σε ενίσχυση των εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

«Ο λαός της Κύπρου δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς από ποιο δρόμο θα τον οδηγήσουν στη χρεοκοπία, με το σχέδιο Α που προβλέπει κούρεμα καταθέσεων, το σχέδιο Β που προβλέπει κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων ή με άλλο ενδιάμεσο σχέδιο. Όλα αυτά τα σχέδια συνοδεύονται από δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις κλπ» επισημαίνει ο Περισσός.


«Μονόδρομος για το λαό» καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι να δυναμώσει το δικό του "όχι" στα αντιλαϊκά μέτρα και τις θυσίες και να βαδίσει το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, ανατρέποντας την αντιλαϊκή πολιτική».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Χωματερή» εξυπηρέτησης συμφερόντων

του Γ,Κιμπουρόπουλου Ο «ταπεινός» τίτλος του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή μεσάνυχτα προς… ξημερώματα, «...