Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Μυστική συνάντηση Βενιζέλου-ΚουβέληΣημεία συνεννόησης φαίνεται ότι αναζητούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι συναντήθηκαν μυστικά το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ενάμιση μήνα μετά την αρνητική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόσκληση Βενιζέλου για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ με αιχμή τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, οι σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζουν ενδείξεις σημαντικής βελτίωσης.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", στο ραντεβού Βενιζέλου και Κουβέλη συζητήθηκαν όλα τα «ανοιχτά θέματα», ο καλύτερος συντονισμός τους εντός της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η Κεντροαριστερά και οι σχέσεις των δύο κομμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση που
διατυπώθηκε για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει την παράτασή του και το 2013, ενώ ήδη και ο κ. Βενιζέλος μετά την τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του ενιαίου τέλους ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στον συνομιλητή του ότι το ΠΑΣΟΚ όταν πραγματοποιηθεί θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Για την υπόθεση της Κεντροαριστεράς φάνηκε ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Ωστόσο στελέχη και των δύο κομμάτων εκτιμούν πως υπάρχει χρόνος για να ανοίξει ουσιαστικά ο διάλογος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τυπικά Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν ότι «οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ενώ συζήτησαν επί μακρόν και για τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο».

Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική, έγινε στις 12 το μεσημέρι, δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στην Ιπποκράτους. Είχαν προηγηθεί η συνάντησή τους το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην οικία του πρωθυπουργού και πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες για την Κύπρο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΗ: Αυτές τις αλλαγές θα δείτε στους λογαριασμούς που θα έρθουν -Προσοχή με το πάγιο

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις κ...