Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

«Η κρίση δεν πρέπει να πλήξει το κράτος δικαίου»

«Η κρίση δεν πρέπει να πλήξει το κράτος δικαίου»

Στον πρόεδρο της Βουλής η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2012


Την κόπωση της κοινωνίας, αλλά και το αίτημά της για απόδοση δικαιοσύνης, αποτυπώνει η Έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη για το 2012, την οποία επέδωσε η επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Καλλιόπη Σπανού, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η κρίση πλήττει τόσο τους πολίτες όσο και το κράτος μας, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην μετατραπεί σε υποχώρηση στο επίπεδο των δικαιωμάτων και σε μια αμφισβήτηση της κοινωνικής συνύπαρξης και του κράτους δικαίου», τόνισε η κ. Σπανού.


«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ασχοληθούμε ακόμα πιο έντονα, για το πώς θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, τα ατομικά δικαιώματα και πώς η Δημοκρατία θα λειτουργεί ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσης και οικονομικής διαχείρισης», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας πως οι πολίτες το αντιλαμβάνονται, «αν και πολλές φορές παρουσιάζονται κάποιες παρεκκλίσεις».

«Καλό είναι να μας τα υπενθυμίζετε εσείς ως θεσμός, για να μπορούμε να τα διορθώνουμε. Είναι μια κρίσιμη, δύσκολη περίοδος και πιστεύω ότι με την προσπάθεια που κάνουμε και με τη συνειδητοποίηση όλων αυτών των γεγονότων, θα σταθούμε όρθιοι μέσα στην Ευρώπη, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε προς την κ. Σπανού, ο πρόεδρος της Βουλής.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...