Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Κουβέλης: Η λύση για την Κύπρο πρέπει να βρέθει εντός ευρώ


Η ΔΗΜΑΡ συμπαρίσταται στην Κύπρο και ζητάει να αναθεωρηθεί η απόφαση του Eurogroup, αναφέρει σε δήλωσή του για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Μεγαλόνησο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και προσθέτει ότι η λύση πρέπει να υπάρξει εντός του ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει μέρος της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση με αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη, ώστε οι παθογένειες και αδυναμίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις χώρες- μέλη να αντιμετωπιστούν με τις
αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής για καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφάνειας και φορολογική
εναρμόνιση στο σύνολο της ευρωζώνης.

«Η σύνδεση της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των δημόσιων οικονομικών με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση της κρίσης» τονίζει ο κ. Κουβέλης και υπογραμμίζει: «Η οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ενοποίηση αποτελεί πλέον την άμεση πολιτική επιλογή για να αποτραπούν φυγόκεντρες τάσεις και να ανανεωθεί η δυναμική του ευρωπαϊκού οράματος».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έριξαν τις σελίδες των υπουργείων

Τα στοιχεία των δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα «χτυπήματα» σε ελληνικούς στόχους, δημοσίευσαν οι Anonymous Greece το βράδυ της Πα...