Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Ρωσική οργή προς την Ε.Ε.Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας» σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανίστηκε σκληρά επικριτικός έναντι της Ε.Ε. για την απόφασή της σχετικά με την κυπριακή κρίση. Η δήλωσή του κ. Μπαρόζο εκλήφθηκε ως απάντηση στη θέση που είχε διατυπώσει λίγα λεπτά νωρίτερα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Το σχήμα που προτείνεται αυτήν την στιγμή στην Κύπρο μοιάζει σήμερα τελείως παράλογο» είχε δηλώσει από το βήμα της συνόδου συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας ο ρώσος πρωθυπουργός.

Είχε επίσης προηγηθεί συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κατά την οποία δήλωσε ότι «όλα τα δυνατά σφάλματα» έχουν διαπραχθεί και απείλησε με επανεξέταση του μεριδίου που καταλαμβάνει το ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοπιστωτική
κρίση στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα. «Στο παρελθόν επιλύσαμε μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της Κύπρου αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Μιλώντας από τη Μόσχα, όπου είχε συναντήσεις με τη ρωσική ηγεσία, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο. «Ανησυχώ πολύ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, κυρίως λόγω των επιπτώσεών τους στους πολίτες της Κύπρου» είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος λέγοντας πως «στο παρελθόν επιλύσαμε μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση» και υποστήριξε ότι το ζήτημα της Κύπρου αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη.
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...