Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Έντονη κριτική Μαρτένς στον Σαμαρά

 

thumb
«Κίτρινη κάρτα» για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Βίλφριντ Μαρτένς στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις 23 Ιουνίου «οι περισσότεροι ηγέτες από την πολιτική μας οικογένεια» κάλεσαν μετ’ επιτάσεως τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να μην διακινδυνεύσει την επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η σημερινή κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα και υπευθυνότητα από τους πολιτικούς». Παράλληλα, ο Β.Μαρτένς υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσουμε το στενό διάλογο με τη ΝΔ σε μια προσπάθεια για την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής πλειοψηφίας για στήριξης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας».
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως ερωτηματικό παραμένει εάν τελικά ο κ. Σαμαράς θα παρευρεθεί, ενώπιον της ευρωομάδας του ΕΛΚ για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εξηγήσει τη στάση της ΝΔ. Οι ημερομηνίες που υπάρχουν είναι η Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Στρασβούργο και η Τετάρτη 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραστεί, κάτι που σημαίνει ότι η συνεδρίαση μετατίθεται για το φθινόπωρο.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...