Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Υπέρ της κατάργησης – συγχώνευσης των φορέων Δημοσίου τα περισσότερα κόμματα

           
Δεν βρίσκουν αρωγό στον αγώνα τους, τα περισσότερα κόμματα, οι δημόσιοι υπάλληλοι των φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Η αξιωματική αντιπολίτευση και το ΚΚΕ δεν έχουν τοποθετηθεί, αλλά είναι γενικότερα γνωστό ότι η μεν ΝΔ τάσσεται υπέρ της συρρίκνωσης του Δημοσίου και το ΚΚΕ, κατά κάθε μεταβολής σε βάρος των εργαζομένων. Υπέρ της κατάργησης ή συγχώνευσης των φορέων, τάσσονται ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία, ο Συνασπισμός τις καταδικάζει, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση, υπερασπίζεται του δικαιώματος του προσωπικού, για διασφάλιση της εργασίας του, με μόνη τη ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίζει ότι μιλά μόνο για τους μονίμους υπαλλήλους.
Οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έχουν ως εξής:
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

"Όλοι οι οργανισμοί - "σκουπίδια" δημιουργήθηκαν με ιδιοτελείς στόχους των δύο κατεστημένων κομμάτων. Επιβάρυναν, χωρίς να προσφέρουν τίποτε στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι οργανισμοί - κηφήνες.
Το προσωπικό τους, έμπειρο και εκπαιδευμένο, μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλού, όπου αυτές χρειάζονται".
Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, Στάθης Λεουτσάκος, δήλωσε:
«Το Υπουργικό Συμβούλιο λειτουργώντας ως «μεσιτικό γραφείο» προχωρά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου και ιδιωτικοποιήσεις.
Θέλει να παραδώσει στην πυρά της ανεργίας και της ανασφάλειας χιλιάδες εργαζόμενους.
Η οργανωμένη και συντονισμένη πάλη των εργαζομένων αποτελεί την καλύτερη απάντηση.
Στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τον τόπο και τους εργαζόμενους».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε:
«Η αναγκαία μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα προϋποθέτει τη συγχώνευση ή ακόμα και την κατάργηση περιττών δημοσίων οργανισμών. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να προχωρήσουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, διαφανή τρόπο και με ουσιαστική προστασία του απασχολούμενου προσωπικού. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν αποτελούν τη λύση. Το υπάρχον μόνιμο προσωπικό πρέπει να αξιοποιηθεί με μετατάξεις και, όπου είναι αναγκαίο, με διαδικασίες επανακατάρτησης, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, εκεί όπου υπάρχουν-και υπάρχουν- πραγματικές ανάγκες και κενά.»
O εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε:
"O περιορισμός του Δημόσιου Τομέα και η μεταρρύθμιση του απαιτούν σαρωτικές αλλαγές, όπως είναι η συγχώνευση και η κατάργηση περιττών δημόσιων οργανισμών.

Η κυβέρνηση, καθυστέρησε δραματικά για ένα περίπου χρόνο. Τώρα που προχωρά στις πρώτες παρεμβάσεις, χρειάζονται σαφείς κανόνες και προϋποθέσεις για να υπηρετείται το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και να μην προκύψουν μεταγενέστερα βάρη στην ελληνική οικονομία.
Στόχος αυτών των αλλαγών πρέπει να είναι, μαζί με την προώθηση πραγματικών αποκρατικοποιήσεων, ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών και η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων στην οικονομία."
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «τριπλό» χτύπημα Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη για Σαμαρά, Δένδια και ελληνοτουρκικά

Σκληρός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την εξωτερική πολιτική όσο και για τις εσωκομματικές διαφωνίες που προκαλούν τα ελληνοτουρ...