Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Να αποκατασταθούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας»

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για την απόφαση για το ελληνικό χρέος

«Το στοίχημα τώρα είναι να αποκατασταθούν γρήγορα θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα που χάθηκαν», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη Real News.

Αναλυτικά, σε ερώτηση που αφορούσε τις επόμενες κινήσεις μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό χρέος, ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε: « Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι ιστορική. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει τις θυσίες των Ελλήνων. Είναι η θωράκιση για την Ελλάδα η διασφάλιση του δανεισμού της μέχρι το 2020, είναι θωράκιση τα σημαντικά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού που διασφαλίσαμε, όπως είναι η θωράκιση και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Όλα αυτά κάνουν το χρέος μας βιώσιμο. Αυτό που μένει είναι από εδώ και στο εξής να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας, χωρίς το βραχνά του τι θα γίνει τον επόμενο μήνα, το επόμενο εξάμηνο και αν η χώρα θα έχει χρήματα να κινηθεί. Να μειώσουμε τα ελλείμματα, να γίνουν οι αλλαγές που ζήτησαν και ζητούν οι πολίτες, να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στο αναπτυξιακό σκέλος του προγράμματός μας, να δούμε όλοι γρήγορα το εισόδημα της χώρας να αυξάνεται και να αποκαθίστανται οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν, αλλά και τα εισοδήματα που χάθηκαν. Αυτό είναι τώρα το στοίχημα!».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας την για έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για λαϊκισμούς και ανταρτοπόλεμο στην πλάτη της χώρας».

Σχετικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένας εξαιρετικά ικανός πολιτικός, που θα συνεχίσει με επιτυχία την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 20 μήνες. Η στήριξη που απολαμβάνει δείχνει την ορθότητα της επιλογής τον πρωθυπουργό για τη θέση αυτή. Σας θυμίζω όμως ότι, ως υπουργός Οικονομικών, εισηγήθηκα και ψηφίστηκαν στη Βουλή πάνω από 30 νομοσχέδια, δύο Προϋπολογισμοί, το Μνημόνιο, μέτρα για τη διάσωση της οικονομίας αλλά και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δεν ήταν εύκολο ούτε για μένα ούτε για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί στηρίξαμε την προσπάθεια και παρά το κόστος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε εκεί, παρόντες στον αγώνα για τη διάσωση της χώρας.

Σε ερώτηση σχετικά με την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, ο υπουργός απάντησε ότι το 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, είτε με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή είτε με πώληση μεριδίων σε θυγατρικές.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...