Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Ορόσημο για το μέλλον της Ευρώπης οι αποφάσεις της Πέμπτης

Ορόσημο για το μέλλον της Ευρώπης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως οι αγορές δείχνουν το ίδιο πράγμα που λέει και ο ίδιος ότι "η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, αλλά ότι δεν είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος όλης της Ευρώπης και των υπόλοιπων προβλημάτων που η Ευρώπη αντιμετωπίζει".
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αποδείξουν αύριο ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους και να αποφύγουν την εξάπλωσή της στην Ιταλία και την Ισπανία. "Πρέπει να εξετάσουμε τα ευρύτερα ζητήματα. Αν τα spreads στην Ιταλία και στην Ισπανία ανεβαίνουν, αυτά είναι ερωτήματα που η Ελλάδα δεν πρόκειται να λύσει, αντιμετωπίζοντας τις εσωτερικές της αδυναμίες, πράγμα το οποίο κάνει".
Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να βάλει σε τάξη τα του οίκου της και έκανε λόγο για συστημικά προβλήματα στην Ευρωζώνη, τα οποία και πρέπει να αντιμετωπιστούν. "Έχουμε ένα κοινό νόμισμα αλλά διαφορετικές πολιτικές δανεισμού, φορολόγησης και ανταγωνιστικότητας", επισήμανε.
Τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει μια αίσθηση ασφάλειας, ενώ όσον αφορά στη συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε ότι υπάρχει "άμεσο ενδιαφέρον" από τις ΗΠΑ για την επίλυση του προβλήματος του χρέους και ότι η εμπειρία της στη Λατινική Αμερική και τη συμμετοχή της στο ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της νέου προβλήματος.
"Η Ευρώπη είναι μια ισχυρή αγορά για τις ΗΠΑ. Αν έχει πρόβλημα, εάν υπάρχει μια έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών, εάν υπάρχει μια βαθύτερη ύφεση, αυτό θα επηρεάσει βαθιά την
απασχόληση στις ΗΠΑ", είπε.
Enet .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...