Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απολογισμός στο Σύνταγμα

 
Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα το πανελλαδικό διήμερο απολογισμού δράσεων των περισσότερων λαϊκών συνελεύσεων της χώρας. Πολίτες έφτασαν στο Σύνταγμα μέχρι και από την Κρήτη προκειμένου να μιλήσουν για τις μέχρι τώρα δράσεις των εκεί κινημάτων αλλά και για τους επόμενους στόχους.
Μόνο το περασμένο Σάββατο 34 λαϊκές συνελεύσεις παρουσίασαν το έργο τους, ενώ χθες το βράδυ το θέμα που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις στο Σύνταγμα ήταν ένα συνολικό «τι καταφέραμε» μέχρι τώρα, «πού δεν πήγαμε καλά», καθώς και το ζήτημα του καλοκαιριού.
Στο «τι καταφέραμε» η διαβούλευση ξεκίνησε από το ότι «αποδείξαμε έμπρακτα πως ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Χάρη στον ειρηνικό, πλουραλιστικό, ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο χαρακτήρα του κινήματός μας, το Σύνταγμα έγινε υπόθεση όλων και όχι κάποιων λίγων "πρωτοπόρων"».
Στο «πού δεν πήγαμε καλά» ωστόσο και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, «αποδείχτηκε ότι το "48ωρο στους δρόμους" υπερέβαινε τις πραγματικές δυνατότητες του κινήματος».
Για όσους πάντως μιλάνε για επανεκκίνηση του κινήματος από Σεπτέμβριο, υπάρχουν άλλοι τόσοι που πιστεύουν ότι πρέπει «να μείνουμε εδώ τον Αύγουστο. Εστω και λίγοι. Με άλλη δυναμική θα ξεκινήσουμε από Σεπτέμβριο».
Συναυλία
Μετά το τέλος της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων στις 28 και 29/6 με τη συμμετοχή των: Αέρα Πατέρα, Νατάσσας Μποφίλιου και Παύλου Συνοδινού, Φοίβου Δεληβοριά, Δημήτρη Πουλικάκου, Σπύρου Γραμμένου, Λεωνίδα Μπαλάφα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλος, Barbus και Γιώργου Χρανιώτη, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Ducky Boys και Γιώργος Μπίλιος quartet. *

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...