Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός στα βαρέα και ανθυγιεινά

Κοντογιάννης: Πρέπει να αρθούν οι αδικίες

Την ανάγκη άρσης αδικιών υπογράμμισε ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Εργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.

Όπως τόνισε «η αναμόρφωση και ο εξορθολογισμός της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι επιβεβλημένος όχι λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά της ανάγκης άρσης αδικιών ετών που υφίστανται λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει η τεχνολογική πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός σε διαφόρους εργασιακούς τομείς».

Ο κ. Κοντογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη «η όποια μεταβολή πρέπει να γίνει με γνώμονα τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί στη νέα αγορά εργασίας αλλά πρωτίστως με βάση την προστασία των εργαζομένων, όπως καθορίζουν τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τον ορισμό των επαγγελμάτων ως βαρέων και ανθυγιεινών.

Ελπίζουμε ότι το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής είναι όντως η βάση για έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώσει ένα πιο δίκαιο τοπίο στο χώρο της εργασίας και να μην αποτελεί, όπως και σε άλλες περιπτώσεις «διαβούλευσης», το πρόσχημα για να επιβάλει η Κυβέρνηση τις οριστικές της αποφάσεις».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...