«Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια δημόσια συζήτηση και απίστευτη σεναριολογία που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της εγκληματικότητας και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφορικά με το χρέος κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως το χρέος του παρελθόντος δεν είναι το θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάζουμε στην καθημερινότητά μας και υποστήριξε ότι "το χρέος δεν ήρθε από το πουθενά. Εμείς το χτίσαμε". "Εμείς χτίσαμε το χρέος όταν εγκαταλείψαμε τις αρχές και τις αξίες μας και υιοθετήσαμε άλλες.Όταν, για παράδειγμα, μας ξέφυγε η έννοια του μέτρου και τα πάντα πνίγηκαν στην σπατάλη. Όταν χάθηκε η έννοια της προσφοράς και φώλιασε η διαφθορά. Όταν χάσαμε το πνεύμα της συλλογικότητας και επιβλήθηκε η ατομικότητα. Όταν από το κέντρο της ελληνικής κοινωνίας έφυγε ο άνθρωπος και μπήκε η κατανάλωση.Το χρέος δεν είναι ένα στατιστικό μέγεθος αλλά η απεικόνιση του τι χάσαμε σαν Έλληνες και τι πρέπει να ξαναβρούμε", τόνισε.
Πρόσθεσε δε ότι "είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι 300 της Βουλής", σημείωσε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι μεγάλο λάθος. "Είναι ευθύνη καθενός μας και όλων μας μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας, μαζί και τις νοοτροπίες, που μας οδήγησαν εδώ", σημείωσε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι συμφωνεί με την αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν, αλλά με άλλη κατεύθυνση, που θα οδηγήσει στην απλοποίησή της. Ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην Τουρκία και τις χώρες του BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), σημειώνοντας πως έχει εισηγηθεί στην ΕΕ την μεγαλύτερη ευελιξία για τις θεωρήσεις Τούρκων υπηκόων που θέλουν να επισκεφτούν στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάργηση πολλών κρατήσεων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που όπως τόνισε θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών κατά 10%. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να μειώσει το σπατόσημο για πτήσεις που φτάνουν στα περιφερειακά αεροδρόμια τους χειμερινούς μήνες από αεροδρόμια εκτός ΕΕ αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
Ακόμη ανέφερε ότι εξετάζεται η ίδρυση ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων για επενδύσεις που δε μπορούν να ενταχθούν στο fast track. Στην εν λόγω υπηρεσία θα συσταθεί Πολεοδομικό Γραφείο το οποίο θα επιλαμβάνεται της έκδοσης και αναθεώρησης οικοδομικών αδειών για τις μεγάλες και σύνθετες τουριστικές επενδύσεις και για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσια ακίνητα. Όπως τόνισε στόχος είναι και η σύσταση Κεντρικής Συντονιστικής Ομάδας για την αδειοδότηση των τουριστικών επενδύσεων που θα συμπεριλαμβάνει Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΤ και του ΥΠΕΚΑ που θα παρακολουθεί, θα συντονίζει και θα επιλύει προβλήματα της αδειοδοτικής διαδικασίας. Τέλος είπε ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι και η επιδότηση θέσεων εργασίας στον τουρισμό.
Enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου