Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Economist: Η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον, μεταξύ 82 κρατών

Tα αποτελέσματα της έκθεσης του Εconomist για το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας σχολιάζει με ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

«Η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 κρατών, στο σχετικό δείκτη του Economist Intelligence Unit » σημειώνει ο κ. Πατέλης και προσθέτει πως η χώρα ανέβηκε κατά 28 θέσεις στη λίστα όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, δηλαδή, από τη θέση 62 σκαρφάλωσε στη 34 η θέση κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.
Η έκθεση του Economist
Μάλιστα σύμφωνα με το Economist, η λίστα για το επιχειρηματικό περιβάλλον των χωρών καταρτίστηκε ύστερα από την αξιολόγηση 91 δεικτών, που μετρούν την ελκυστικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε 82 χώρες και εδάφη.

Η έκθεση αναφέρεται και στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο δείκτη μας το διάστημα αυτό. Αυτό δείχνει τον αντίκτυπο που έχει μια φιλοεπιχειρηματική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της ΝΔ. Η κυβέρνηση αυτή διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ενίσχυσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Economist .

«Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην κορυφή της τελευταίας κατάταξης και η βαθμολογία της Ελλάδας βελτιώθηκε σε σχέση με την τελευταία φορά, αντανακλώντας τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις, τις μειώσεις φόρων και την αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη» τονίζει .

Σύμφωνα με την έκθεση, η Σιγκαπούρη, η Δανία και οι ΗΠΑ θα έχουν τα επόμενα 5 χρόνια το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, μαζί με τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα



Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ
https://www.enikos.gr/economy/economist-i-ellada-katagrafei-ti-megalyteri-veltiosi-sto-epicheirimatiko-perivallon-metaxy-82-kraton/2127705/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...