Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: Μήνυμα για… φυγή προς τα εμπρός και σκληρή μάχη για τις Ευρωεκλογές – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Ξεκάθαρος ως προς τις διαθέσεις του για τις ευρωπαϊκές εκλογές εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν τρίτο αλλά έδειξε και πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Μητσοτάκης προτιμά τη lifestyle αντιπολίτευση»

Στην προσπάθεια του να επιτεθεί τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διακυβέρνηση του όσο και στον αντίπαλο του για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, Στέφανο Κασσελάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε τον Πρωθυπουργό πίσω από τις «τελευταίες επιθέσεις που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ». «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Ο στόχος είναι αυτό να γίνει με πραγματικά αυξημένα τα ποσοστά του. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που απ’ ό,τι φαίνεται προτιμά τη lifestyle αντιπολίτευση, αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της ακρίβειας και των ανισοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρο ότι προτιμά να μην έχει αντιπολίτευση. Προτιμά αυτή η κατάσταση της αντιπολίτευσης να είναι το άλλοθι της ελλειμματικής του παρουσίας. Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος επαίρεται ότι έβαλε πρόστιμο 41 εκατ. ευρώ σε τράπεζες λόγω των υπέρογκων χρεώσεων στους καταναλωτές, την ώρα που το 2023 τα έσοδα των τραπεζών από τις συγκεκριμένες χρεώσεις άγγιξαν περίπου τα 2 δισ. ευρώ, προφανέστατα δεν θέλει αντιπολίτευση», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την κριτική που δέχεται το Κίνημα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέβασε τους τόνους και είπε στον ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη: «Ένας συνάδελφός σας, από αυτό το στούντιο, υπονόησε ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με έκαναν να αλλάξω άποψη. Θέλω να του δώσετε τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ από το 2007 μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ λέει από τότε μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16. Άρα, δεν άλλαξε θέση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει τον φερετζέ της Νέας Δημοκρατίας στη διαπλοκή και τη διαφθορά».


Όσο για τα αρνητικά μηνύματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και την τρίτη θέση είπε: «η συγκεκριμένη δημοσκοπική εταιρεία (Interview) πάνω στην οποία στήθηκε εδώ και τρεις μέρες ένα πανηγύρι στα media, δεν έχει δείξει ποτέ δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο τρίτο, όταν οι άλλες εταιρείες κατέγραφαν το αντίθετο. Η εταιρεία αυτή μάλιστα τον Ιούνιο 2023 “μετρούσε ” ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει 7% στις δεύτερες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. Δεν έχουμε κοντή μνήμη».
Οι επόμενες κινήσεις και οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Βήμα – βήμα και τμηματικά θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών για το ΠΑΣΟΚ με την αρχή να γίνεται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σήμερα. Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του θέλουν να έχει δοθεί το σύνολο του ψηφοδελτίου στη δημοσιότητα έως τα τέλη Μαρτίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί στις 31 Μαρτίου και σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εκεί όπου θα τεθούν και τα πολιτικά διλήμματα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη επικοινωνιακή διαχείριση όλης αυτής της σύγκρουσης θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, ο οποίος κάθε μέρα θα κάνει και μία (τουλάχιστον) παρέμβαση, είτε θα είναι δήλωση, είτε ανάρτηση στα social media, είτε χαιρετισμός – ομιλία σε εκδηλώσεις του κόμματος.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Σήμερα θα ανακοινωθούν ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Όλγα Μαρκογιαννάκη, καθώς και η Γραμματέας του Τομέα Ισότητας Μαρία Δαφέρμου.


Σε ρεπορτάζ του, το topontiki.gr παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους του Νίκου Ανδρουλάκη. Με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα κατέβουν ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Παναγιώτης Δημόπουλος, η δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάη Τσάκαλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Όλγα Μαρκογιαννάκη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος.

Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο επικεφαλής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τσούμας.

Εννοείται ότι υποψήφιος θα είναι και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου. Προς στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ οδηγείται και ο Συνταγματολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Από τη νέα γενιά υποψήφιος θα είναι και ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Καρχιμάκης (γιος του πρώην Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη). Ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ θα είναι και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

Προσωπικό «στοίχημα» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να κατέβει στις Ευρωεκλογές ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης. Όλα δείχνουν ότι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – όπως πρώτο έγραψε topontiki.gr – θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής του Euro 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης.
https://www.topontiki.gr/2024/03/15/androulakis-minima-gia-figi-pros-ta-empros-ke-skliri-machi-gia-tis-evroekloges-i-imerominies-klidia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...