Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Η κυβερνητική προπαγάνδα και τα «στημένα» δημοσιεύματα – Το παρασκήνιο από τον πρόσφατο «αναβρασμό» με Χριστοδουλάκη

Έτοιμοι να αντισταθούν απέναντι στην προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και στις επιθέσεις που δέχονται από τον φιλοκυβερνητικό τύπο δείχνουν στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς θεωρούν πως τα τελευταία δημοσιεύματα για «κόψιμο» του Μανώλη Χριστοδουλάκη σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και του insocial ήταν ενορχηστρωμένα.

«Ήταν σε συνεννόηση»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το τι πραγματικά έγινε με το «κόψιμο» του Μανώλη Χριστοδουλάκη από εκδήλωση για την Κλιματική Κρίση ήταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσε και αυτά που έγραψε χθες το topontiki.gr. Όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος η εκδήλωση που έγινε χθες στο Caravel ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Η κεντρική σκέψη ήταν να είναι επιστήμονες και καθηγητές στην εκδήλωση, άνθρωποι που έχουν πορεία για να ακουστεί μία τεχνική άποψη. Ήταν σε απόλυτη συνεννόηση και με τον κ. Χριστοδουλάκη και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος στο One Channel.


Για τις απουσίες του Γιάννη Μανιάτη και του Χάρη Δούκα είπε ότι και οι δύο είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις και δε μπορούσαν να παρευρεθούν. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «προπαγάνδα» της κυβέρνησης και ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα σε βάρος του Κινήματος.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ενωμένο από ποτέ με απόλυτο στόχο να γίνει στις Ευρωεκλογές ο «πραγματικός αντίπαλος» της Νέας Δημοκρατίας και να αποκτήσει η χώρα Αξιωματική Αντιπολίτευση.


Κανονικά ο Χριστοδουλάκης στην εκδήλωση

Ο λόγος που έγινε όλη αυτή η συζήτηση για το «κόψιμο» του Μανώλη Χριστοδουλάκη είναι για το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και φάνηκε «παράξενο» το γεγονός ότι θα απουσίαζε από πάνελ συζήτησης για την κλιματική κρίση. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χριστοδουλάκης έδωσε το παρών στην εκδήλωση και συνομίλησε με τους συντρόφους τους. Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Παναγιώτη Δημόπουλου, τέως Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης, καθηγητή Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και νυν αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει λάβει το «πράσινο φως» από το Νίκο Ανδρουλάκη για να κατέβει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές.
«Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για να μείνουν οι Κυκλάδες ένα εθνικό κόσμημα»

«Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ έθετε από πάντα πολύ ψηλά τα ζητήματα της οικολογίας, ακόμα και σε περιόδους που άλλοι αδιαφορούσαν. Όσο άλλοι πίστευαν ότι τα πράσινα ζητήματα είναι μια μόδα που θα περάσει, εμείς διαμορφώναμε πολιτικές. Σήμερα έχουμε χρέος να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στον δημόσιο διάλογο. Να μιλήσουμε για την κλιματική δικαιοσύνη, τις περιβαλλοντικές ανισότητες, τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκδήλωση.


«Δεν αρκεί η συζήτηση για τη μετάβαση σε μία οικονομία μηδενικών ρύπων αλλά πρέπει να προχωρήσουμε στην ενεργειακή δημοκρατία. Θέλουμε το κράτος να είναι ο πρωτοπόρος, ο συντονιστής και ο φύλακας αυτής της προσπάθειας, αλλά και ο πολίτης να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής σε κάθε στάδιο, σε κάθε βήμα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Προσδιόρισε σε τέσσερις άξονες, σε τέσσερις πυλώνες, την αξιοβίωτη Ελλάδα.


«Ο πρώτος πυλώνας έχει σχέση με το περιβάλλον, με το πως οραματιζόμαστε τη φύση, το αγροτικό τοπίο, την ελληνική περιφέρεια, αλλά και τις πόλεις μας και τον αστικό χώρο.


Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην ενέργεια, τι είδους καύσιμα και ενέργεια θα χρησιμοποιούμε και από που θα προέρχονται. Θα είναι φυσικής προέλευσης ή όχι; Πού θα αποθηκεύονται;

Τρίτος πυλώνας της αξιοβίωτης Ελλάδας είναι ο αναπτυξιακός.

Για εμάς είναι κρίσιμης σημασίας το ερώτημα «τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για τη χώρα μας και σε ποιες δραστηριότητες θα στηριχθεί;». Αλλά φλέγον είναι και το ερώτημα «τις ανάγκες ποιων θα εξυπηρετεί αυτή η ανάπτυξη;» που συνοψίζει τον τέταρτο πυλώνα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ παρόντες εκτός του Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Ανδρέα Σπυρόπουλου ήταν οι βουλευτές του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, Δημήτρης Μάντζος και Μιχάλης Κατρίνης καθώς και οι πρώην Υπουργοί Κώστας Λαλιώτης και ο Κώστας Σκανδαλίδης αλλά και άλλα κομματικά στελέχη.
https://www.topontiki.gr/2024/03/14/pasok-i-kivernitiki-propaganda-ke-ta-stimena-dimosievmata-to-paraskinio-apo-ton-prosfato-anavrasmo-me-christodoulaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...