Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

''Επέλαση'' Τραμπ και Δημοκρατικοί... Οικονομία, Γάζα, ανισότητες κ.ά.

Το ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ, ομόφωνα, στις 4 Μαρτίου '24, ανάτρεψε απόφαση του ανωτ. Δικαστήριου Πολιτείας Κολοράντο, γιά μη υποψηφιότητα του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ στις (προεδρικές) εκλογές 5 Nοέμβριου '24.

Τόνισε, στην απόφαση, ότι το άρθρο 3 της τροπολογίας 14 του Συντάγματος, δεν δίνει το δικαίωμα στις Πολιτείες -μόνο στο Κογκρέσσο- να αποφασίσουν γιά συμμετοχή ή όχι υποψήφιων στις προεδρικές εκλογές, εξαιτίας -πιθανής- συμμετοχής τους σε ''ανατρεπτικές ενέργειες''.

'Ετσι σταματούν και παρόμοιες κινήσεις, ''αποφάσεις'' δικαστήριων Δημοκρατικών Πολιτειών (States) -καθοδηγούμενων από το ''επιτελείο'' του πρόεδρου Μπάιντεν- που θέλησαν να βάλουν φραγμό στην υποψηφιότητα Τραμπ.

Η χρονιά 2024 είναι πολύ διαφορετική και καθοριστική γιά την πορεία, της -σε παρακμή- Αμερικής (ΗΠΑ). Ο λαός είχει να επιλέξει έναν από τους δύο γεροξεκούτηδες, του χτες.

Οι προεδρικές εκλογές 5 Νοέμβριου '24, δυστυχώς, δεν αφήνουν περιθώρια επιλογής, εξαιτίας του παραδοσιακού δικομματισμού, που δεν έχει ουσιαστικές διαφορές, τα τελευταία 30 χρόνια. Οι πρόεδροι είναι απλά διαχειριστές συμφερόντων.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, αγωνίζεται να εκλεγεί πάλι, γιά να αποφύγει ακόμα και... φυλάκιση, δίνοντας -ως πρόεδρος- ''χάρη'' στον εαυτόν του.

Ο αποτυχημένος Μπάιντεν, προσπαθεί -με τον μηχανισμό του- να δημιουργήσει νομικά προβλήματα στον αντίπαλό του, σε Δημoκρατικές Πολιτείες, γιά να επανεκλεγεί, άσχετα αν ένα σημαντικό ποσοστό Δημοκρατικών δεν τον θέλει, εξαιτίας -βασικά- ηλικίας (81) και αποτυχίας.

O Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι ''καλυτέρευσε την οικονομία'', ενώ όλοι γνωρίζουν ότι την κατάστρεψε, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία (που προκάλεσε, Φεβ. '22).

Μας λένε, οι ψεύτες, ο πληθωρισμός πέφτει, αλλά το αισχρό υπερκέρδος επιχειρήσεων το νιώθει ο λαός.Οι τιμές προϊόντων στις υπεραγορές τροφίμων, αύξηση 40-250% (ψωμί, 240+% πάνω), η ακρίβεια τσακίζει, οι άστεγοι μεγάλο πρόβλημα.

Οι τιμές καυσίμων στα ύψη. Στις 5 Μαρτίου '24, πρωί, η βενζίνα γιά αυτοκίνητο ήταν 3 δολ. και 19 cents. Μετά 24 ώρες, πρωί 6 Μαρτίου, ήταν 3 δολ. και 49 cents. Τέτοιες τεράστιες κερδοσκοπικές προκλητικές διαφορές σε λίγες ώρες, ουδέποτε είχαμε στο παρελθόν.

Και όλα αυτά επί Μπάιντεν, ο οποίας αδυνατεί να ασχοληθεί με τα σημαντικά καθημερινά προβλήματα, εξαιτίας αχρηστίας και διαπλοκής. Η δε αντιπρόεδρος Χάρις, είναι εξαφανισμένη, εντελώς ''της πλάκας''.

Και στις εκλογές οι Αμερικαοί ΠΑΝΤΑ αποφασίζουν σύμφωνα με την οικονομική τους κατάσταση.

Το σύνθημα Μπάιντεν τώρα, είναι ''ψηφίστε με, μην εκλεγεί πάλι ο Τραμπ και καταστρέψει την αμερικάνικη Δημοκρατία''!!! Σύνθημα, που υποτιμά την νοημοσύνη του λαού, αφού η χώρα είχε ως προέδρους ήδη και Τραμπ και Μπάιντεν και μπορεί να κρίνει, να συγκρίνει.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σταυροδρόμι, στην άσχημη πορεία προς την παρακμή. Και ο λαός έχει επιλογή μόνο μεταξύ δύο υποψήφιων προέδρων, γεροξεκούτηδων, με νοοτροπίες δεκετίας '90, δοκιμασμένων και ανίκανων. Η αποτυχία να υπάρχουν νεότεροι και ''καθαροί'' υποψήφιοι γιά πρόεδροι, πιστοποιεί την παρακμή, την έλλειψη προοπτικής γιά καλυτέρευση, της ''υπερδύναμης''.

'Οσο και να στηρίζουν τον Μπάιντεν τα ΜΜΕ με ψευτιές, με πρώτο το θλιβερό CNN, τα γεγονότα είναι άσχημα, αφού άστεγοι, μετανάστες μη νόμιμοι, αισθητά μεγάλη ακρίβεια σε όλα, πληθωρισμός, ανισότητες, μαζικές δολοφονίες κ.ά., βασανίζουν την χώρα.

Υποτακτική Ευρώπη και Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση απόδειξε ότι είναι ''υπηρέτης συμφερόντων ΗΠΑ'', με κορυφαίο, τον υποτακτικό, δουλοπρεπή πρωθυπουργό Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη, που κάνει ότι του πουν οι ΗΠΑ, πολύ πρόθυμα και αδιαμαρτύρητα (και) εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας, εφοδιάζοντας (και) με όπλα την Ουκρανία, επειδή έτσι τον ''διέταξαν'' να πράξει.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν στην δυτ. Ευρώπη να προμηθεύεται ακριβά φυσικό αέριο από τις... ΗΠΑ και όχι το φτηνό ρωσικό, γι' αυτό και προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''The New York Times'' (το δημοσίευμα 25 Φεβ. '24), η C.I.A. και άλλες στρατιωτικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, βοηθούσαν την Ουκρανία ''μυστικά'', από 2014, αναμένοντας τον πόλεμο (που προκάλεσαν, χρησιμοποιώντας τον δουλικό, διεφθαρμένο Ζελένσκι).

Αναπτύχθηκε, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας, επί ουκρανικού εδάφους, ένα δίκτυο βάσεων κατασκόπων, υποστηριζόμενο από την C.I.A., που κατασκευάστηκε τα τελευταία 9 χρόνια και περιλάμβανε 12 μυστικές τοποθεσίες κατά μήκος των ρωσικών συνόρων. Μετά την εισβολή της Ρωσίας, μεταφέρθηκαν στα δυτικά της Ουκρανίας.

Από 2014 (κυβέρνηση Ομπάμα με αντιπρόεδρο Μπάιντεν), μετά το πραξικόπημα που οργάνωσαν με την παρουσία στο Κίεβο Ντούλαντ και Πάϊαττ, βοηθούσαν την Ουκρανία να προετοιμαστεί -με ''προβοκάτσιες'' και επιθέσεις (ακροδεξιοί-νεοΝαζί, ''Αζόφ'' κ.ά.) κατά ρωσόφωνων στην ανατ. Ουκρανία- γιά... πόλεμο με την Ρωσία!!! Κατά συνέπεια, η εισβολή της Ρωσίας ήταν μονόδρομος.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δουλικό ''φερόφωνο'' των ΗΠΑ, στον κόσμο της, πληρώνει την ζημιά. Χώρια οι πονηρές οικονομικές ''δοσοληψίες'' της οικογένειας Μπάιντεν με διεφθαρμένους στην Ουκρανία, πριν τον πόλεμο, με τις οποίες ΔΕΝ ασχολήθηκαν ''δικαιοσύνη'' και Κοκρέσσο των ΗΠΑ.

Και σαν παλαβές οι ερωπαϊκές χώρες αγοράζουν πανάκριβα και αχρείαστα σε 10 χρόνια, αεροπλάνα F-35, τα οποία θα παραδοθούν σε 3-7 χρόνια. Γιά να στηριχτεί η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. Πάγια τακτική των Δημοκρατικών.

Δηλαδή, οι Δημοκρατικοί της ''παγκοσμιοποίησης'', κατά την προσφιλή τους τακτική, δημιουργούν πολέμους (π.χ. Βιετνάμ, Μέση Ανατολή κλπ) και στηρίζουν ειδικά τις μεγάλες εταιρίες (όπλων, πυρομαχικών κ.ά.).

Από την άλλη πλευρά, μπορεί, μετά την αμαρτωλή περίοδο Νίξον, Κίσσιγκερ αρχές δεκαετίας '70, οι (δεξιοί, συντηρητικοί) Ρεπουμπλικάνοι να ''μαζεύτηκαν'' σε ότι αφορά παρεμβάσεις σε ξένες χώρες (πραξικοπήματα κ.ά.), αλλά τώρα με τον εγωμανή του ατομικού συμφέροντος, Τραμπ, είναι διαφορετικά.

Η ακροδεξιά, οι ''εθνικιστές χριστιανοί''
Eπειδή ζωντάνεψαν και εκδηλώθηκαν, οι ακροδεξιοί, που έχουν δημιουργήσει και ''παραστρατιωτικές ομάδες'' με βαρύ οπλισμό. Αυτοί είναι νεοΝαζί, ρατσιστές, αντιμετανάστες.

Αλλά υπάρχουν και οι -πλέον επικίνδυνοι- ''Χριστιανοί, λευκοί εθνικιστές''. Εμφανίστηκαν μαζικά στην κατάληψη του Καπιτώλιου 6 Ιανουάριου 2021. Με βασικό σύνθημα ''o Χριστός είναι σωτήρας μου. O Τραμπ είναι πρόεδρός μου'' (Jesus is my Savior. Trump is my President). Πιστεύουν στην ''λευκή φυλή Χριατιανών'', υπερσυντηρητικοί, θέλουν μόνο Αμερικανούς γεννημένους στις ΗΠΑ να υπηρετούν στο Δημόσιο και στην κυβέρνηση, οι νόμοι να στηρίζονται στην θρησκεία-χριστιανισμό κ.ά.

Γάζα, τυφλή υποστήριξη στο Ισραήλ
Η περίπτωση της Γάζα, με την γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστίνιων από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, η εθνοκάθαρση με διωγμό (και φόνους) Παλαιστίνιων (δυτ. 'Οχθη, Ιερουσαλήμ κ.ά.) και η διαχρονικά τυφλή, αμέριστη -σε όλα- υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, δημιουργεί πρόβλημα στην χώρα.

Οι αντιδράσεις μεγάλες, που δεν εκδηλώνονται δημόσια, με εξαίρεση τις κινητοποιήσεις των νέων, όπως γινόταν και επί Βιετνάμ. Αλλά ένα ποσοστό Δημοκρατικών ή θα απέχει από τις εκλογές ή θα ψηφίσει λευκό ή ''τρίτον υποψήφιο'', εξαιτίας της γενοκτονίας και της εμμετικής υποκρισίας της αποτυχημένης κυβέρνησης Μπάιντεν.

Τώρα, ζούμε στις ΗΠΑ και το φαινόμενο... Ελλάδα. 'Οπως τα ΜΜΕ Αθηνών (πλειοψηφία), μεταδίδουν την προπαγάνδα του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'' χωρίς την άλλη άποψη, έτσι και στις ΗΠΑ (σε πολύ χειρότερο βαθμό), μεταδίδονται ΜΟΝΟ ειδήσεις υπέρ του Ισραήλ 100%. Δεν υπάρχει η ''άλλη άποψη'', στα τηλεοπτικά προγράμματα ειδικά, εμφανίζονται αποκλειστικά και μόνο Εβραίοι-Ισραηλινοί.

Προσπάθησαν έντονα στα ΜΜΕ -και τώρα- να ''στρέψουν'' τις ΗΠΑ κατά του Ιράν, γιά να κάνουν την βρωμοδουλειά με επίθεση γιά λογαριασμό του Ισραήλ (όπως έγινε με Ιράκ, Συρία κ.ά.). Η συνηθισμένη τακτική χρησιμοποίησης των ΗΠΑ γιά τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Υπάρχει η δυσαρέσκεια δεκαετιών γιά την υπερβολική υποστήριξη στο Ισραήλ -ειδικά οικονομική, με 4-5 δισ. δολ. ''δωρεά''- κάθε χρόνο. Μάλιστα το Ισραήλ, πήρε πρώτο -δωρεάν- αεροπλάνα F-35, ενώ τώρα, παρά τα εγκλήματα με θύματα άμαχους (32.000 νεκροί ίσαμε αρχές Μαρτίου '24), την γενοκτονία στη Γάζα, οι ΗΠΑ εφοδιάζουν το Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά και χρήμα, ενώ ψεύτικα, με μεγάλη δόση υποκρισίας, υποτίθεται ότι ''αγωνίζονται'' γιά να σταματήσει η γενοκτονία.

Αν οι ΗΠΑ, πραγματικά ήθελαν να σταματήσει το αίσχος στην Γάζα, που προσβάλει τον πολιτισμένο κόσμο, θα έκοβαν την βοήθεια (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική) στο Ισραήλ, θα σταματούσαν την τυφλή υποστήριξη. 'Ολα τα υπόλοιπα είναι θεατρινίστικη υποκρισία και καλά λένε -όσοι λένε- ότι ο υποκριτής Τζο Μπάιντεν, έχει έμμεση συμμετοχή στην γενοκτονία .

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ένα άτυπο σύνθημα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ: ''Η Αμερική κατάντησε πόρνη του Ισραήλ'', που την κάνει ότι θέλει. Και, δυστυχώς, είναι η θλιβερή -υποτιμητική γιά τις ΗΠΑ- πραγματικότητα.

Aξιοσημείωτο και το γεγονός ότι, όσοι αποκαλούν γενοκτονία τα εγκλήματα κατά Παλαιστίνιων στην Γάζα, ''στιγματίζονται'' από ΜΜΕ (CNN, FOX κ.ά.) και θλιβερούς πολιτικούς!!!

Εκτίμηση-πρόβλεψη: Η σύγκρουση Μαύρων ή ακροδεξιών, με το -υπερβολικά προνομιούχο- εβραϊκό στοιχείο στις ΗΠΑ, φαίνεται πιθανή και είναι ζήτημα χρόνου γιά να εκδηλωθεί.

'Ασχημα τα πράγματα
Οι κοινωνικές, φυλετικές, οικονομικές ανισότητες στην χώρα, μεγαλώνουν. Και αυτό δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Η μεσαία τάξη καταργείται, οι φτωχοί φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και τα όπλα περισσότερα από τους κατοίκους. Οι πολιτικοί, δεφθαρμένοι και βολεμένοι, αδιαφορούν. Και οι ακροδεξιοί καλά οπλισμένοι, έτοιμοι γιά δράση.

Οι μαζικές δολοφονίες των τελευταίων χρόνων σε σχολεία και αλλού, δείχνουν την ''σαπίλα'' της κοινωνίας, εξαιτίας κοινωνικών, οικονομικών ανισοτήτων και την άσχημη πορεία -παρακμή- της χώρας.

Η μετανάστευση είναι τεράστιο πρόβλημα. Δημοκρατικές Πολιτείες βόρειες υποστήριζαν την ελεύθερη είσοδο μεταναστών, αφού δεν θα πήγαιναν στις δικές τους περιοχές.

'Ισαμε που ο κυβερνήτης του Τέξας τους έστειλε με λεωφορεία (σε Νέα Υόρκη, Σικάγο κ.ά.) μερικές δεκάδες χιλιάδες. Και τώρα έχουν τεράστιο πρόβλημα, ειδικά στην Νέα Υόρκη, όπου στάλθηκαν 90.000+ ''άτυποι μετανάστες'', δηλ. χωρίς άδεια παραμονής, που πέρασαν τα σύνορα ''παράνομα''.

Και φυσικά, οι βόρειες Δημοκρατικές Πολιτείες, τώρα, το ''βούλωσαν'' περί μεταναστών και τους φροντίζουν, με μεγάλο οικονομικό κόστος. Η ζημιά, όχι μόνο οικονομική, είναι τεράστια.

H κυβερνήτης της Πολιτείας (State) Νέας Υόρκης, με αίτημα του δήμαρχου, έστειλε 1.000 στρατιώτες (εθνοφρουρούς) και πολιτειακούς αστυνομικούς (State Police) γιά την αντιμετώπιση της μεγάλης εγκληματικότητας, ιδιαίτερα στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πόλης. Η πόλη Νέας Υόρκης, έπαψε να είναι ασφαλής, υπάρχουν κίνδυνοι γιά κάτοικους και επισκέπτες (εγκληματικότητα κ.ά.).

Με την ομιλία του πρόεδρου Μπάιντεν γιά την ''κατάσταση του έθνους'' στο Κογκρέσσο (7 Μαρ. '24), άρχισε επίσημα και η προεκλογική εκστρατεία, με υποψήφιους γιά την προεδρία τους δύο δοκιμασμένους και αποτυχημένους ''γεροξεκούτηδες'', Μπάιντεν και Τραμπ.

Η ομιλία, μία από τα ίδια σε ότι αφορά τέτοιας μορφής ομιλίες κάθε χρόνο. Προπαγάνδα και ''εξάρσεις''. Υπέρ Ουκρανίας και Ισραήλ, κατά Ρωσίας και Παλαιστίνιων. Μίλησε γιά θαύματα στην οικονομία, ενώ η πραγματική κατάσταση με την ακρίβεια είναι θλιβερή. Ενώ κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι ''ευθύνονται'' γιά την μεταναστευτική κρίση!!!

H μετάβαση Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο στο Κογκρέσσο, εμποδίστηκε από διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστίνιων και κατά της γενοκτονίας, με αποτέλεσμα η αυτοκινητοπομπή να αλλάξει πορεία.
https://www.kalami.us/2024/cosmos/trump-democrats.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...