Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Αρβανίτης για κυβέρνηση: Εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι

Ολομέτωπη επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης με αφορμή το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «συκοφαντεί τη χώρα του και ζητεί από τους συναδέλφους του να υπογράψουν ψηφίσματα που θέλουν να μπλοκάρουν χρήματα για την Ελλάδα, αυτά δεν έχουν προηγούμενο».

Στη συνέχεια ο Κώστας Αρβανίτης χαρακτήρισε «προπετή» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου».
«Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης.

«Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών. Να του θυμήσουμε λοιπόν, ότι η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου».

Παράλληλα ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο θέμα με την διαρροή των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας των αποδήμων Ελλήνων. «Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής.

«Εδώ ολόκληρο το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 27, που με δική μου συμβολή πήρε αυτήν την τελική μορφή. Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!», κατέληξε ο Κώστας Αρβανίτης, που έδωσε έναν σύνδεσμο με ολόκληρο το επίμαχο ψήφισμα.
https://www.enikos.gr/politics/arvanitis-gia-kyvernisi-ektos-apo-enochoi-kai-pseftes-eiste-kai-adiavastoi/2118583/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...