Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

Συμπεριφορές που προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων, το πένθος των συγγενών και ολόκληρη την χώρα, που διψά για αλήθεια στο έγκλημα των Τεμπών, καταλόγισε σε στελέχη της συμπολίτευσης ο Νίκος Ανδρουλάκης, που περιέγραψε ως πρώτο υπόλογο για την ‘σκανδαλώδη συμπεριφορά’ του υπουργού του , Κώστα Καραμανλή, τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι ο ίδιος πολιτικός αρχηγός, εξάλλου, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάθε φορά, με κάθε ευκαιρία, είναι έτοιμη να θυσιάσει τους θεσμούς και να τραυματίσει τη Δημοκρατία, στον βωμό της συγκάλυψης.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο χρέος της Πολιτείας να κάνει την αυτοκριτική της για την αποτυχία της, όπως είπε, να εγγυηθεί και να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, σε αντιδιαστολή με τον κυνισμό που καταλόγισε στα κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή το μήνυμα του πρωθυπουργού για την επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών.

«Οφείλουμε να κάνουμε και την αυτοκριτική μας ως Πολιτεία, γιατί με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δυστυχώς, τους απογοητεύσαμε», είπε, αναφερόμενος στους συγγενείς των θυμάτων. «Τους απογοητεύσαμε, κυρίως γιατί ως οργανωμένο κράτος, δεν μπορέσαμε να εγγυηθούμε ότι 350 επιβάτες θα μπορέσουν να μετακινηθούν με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη», είπε, κάνοντας λόγο για μία διαδρομή ρουτίνας που επετράπη να γίνει μία εθνική τραγωδία. Αναφερόμενος όμως πλέον μόνο στην κυβέρνηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης της καταλόγισε ότι συνεχίζει να απογοητεύει με μία Εξεταστική Επιτροπή, την οποία περιέγραψε ως τον ‘ορισμό της ντροπής’. «Και εκεί αποδείξατε πως ό,τι απειλεί την εξουσία σας, το εκφυλίζετε με τους προπαγανδιστικούς σας μηχανισμούς», είπε, επικαλούμενος ως παράδειγμα την επίθεση κυβερνητικών τρολ ακόμα και στους συγγενείς των θυμάτων. «Ο στόχος σας, λοιπόν, ήταν από την αρχή, με τρόπο συστηματικό και μεθοδικό, να πετύχετε τη συγκάλυψη και να μη μάθουμε ποτέ τις πραγματικές αιτίες του εγκλήματος», είπε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τους κυβερνώντες για τη στάση τους στο έγκλημα των Τεμπών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θύμισε μεταξύ άλλων τη μη κλήση σημαντικών μαρτύρων στην εξεταστική, ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνώντες, είπε : «Έχετε τόσο πολύ εθιστεί στο να ρίχνετε την ευθύνη στους άλλους, για να κάνετε διαχείριση του πολιτικού κόστους, που έχετε χάσει και τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση». Καταλόγισε, δε, προσωπικά στον πρωθυπουργό, θράσος να επαναλαμβάνει χθες ότι το δυστύχημα οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινα λάθη. «Επιτελικό κράτος, κ.Μητσοτάκη, σημαίνει και επιτελικές ευθύνες, δικές σας ευθύνες», είπε με νόημα…
https://www.matrix24.gr/2024/02/skliri-epithesi-androulaki-stin-kivernisi-gia-ta-tempi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...