Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα, που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 143 ανθρώπους.

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση, σημειώνοντας:

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτών στη Μόσχα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει σε δήλωσή του: «Η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες καταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το μακελειό στα περίχωρα της Μόσχας».

«Όπως σταθερά αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα και στον αυταρχισμό κρατών και ηγετών, έτσι μένουμε απέναντι και στην ωμή βία η οποία εκδηλώνεται με πρόσχημα θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές. Είμαστε με την ελευθερία, τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό. Και η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων και τον λαό της Ρωσίας που θρηνεί τα παιδιά του», συμπληρώνει ο Πρωθυπουργός.

Τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του.


«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλη την διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο εφιάλτης του εξτρεμισμού και της τυφλής βίας».

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στον λαό της Ρωσίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Καταρχάς θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο λαό της Ρωσίας μετά από το χθεσινό, συγκλονιστικό, τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη νέα έξαρση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου (23/3) πραγματοποίησε περιοδεία στο Χαλάνδρι.

Ανάρτηση στο X έκανε και ο Δημήτρης Μάντζος βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που προκαλεί αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με τους τραυματίες, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους» έγραψε ο κ. Μάντζος.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια, εγκληματική επίθεση στην Μόσχα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη πολιτών», επισημαίνει ο Περισσός σε ανακοίνωση για την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας.

Όπως επισημαίνουν από το ΚΚΕ, «τα ερωτήματα είναι πολλά. Η αναγκαία αναζήτηση, σύλληψη και τιμωρία των ενόχων δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία του ερωτήματος “ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων” και ποιος είναι ο στόχος τους, στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών που πληρώνουν οι λαοί με τη ζωή τους».

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει την «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια στη Μόσχα».

«Η άνανδρη τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων πολιτών με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε συναυλιακό κέντρο πλησίον της Μόσχας, ξυπνά τις μαύρες μνήμες του Μπατακλάν, της Βοστώνης, του Μπεσλάν και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας», αναφέρει η Ελληνική Λύση. Παράλληλα, το κόμμα σε ανακοίνωσή του καταδικάζει «απερίφραστα την βάρβαρη, τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Ρωσικό λαό».

Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Λύση, εξαπολύει πυρά για την «καθυστέρηση του πρωθυπουργού και της ΠτΔ για να καταδικάσουν την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία».

«Το γεγονός ότι τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και η Κ. Σακελλαροπούλου αντέδρασαν με εξοργιστική καθυστέρηση στο να καταδικάσουν την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία, με εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες, ντροπιάζει την Ελλάδα, τους Έλληνες, την ιστορία και τον πολιτισμό μας», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται: «Αναρωτιόμαστε από ποιον περίμεναν “άδεια” για να πράξουν το επιβεβλημένο και αυτονόητο, όταν ακόμα και ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση από την πρώτη στιγμή. Εκτός εάν δεν ήθελαν να “στεναχωρήσουν” τον φυσικό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, τον Ερντογάν». Σύμφωνα με την Ελληνική Λύση «η στάση τους πάντως θα μείνει ως μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία».

«Οι “Σπαρτιάτες” δηλώνουν πως καταδικάζουν κάθε βίαιη πρακτική κατά της ελευθερίας και της ασφάλειας διεθνώς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα σε σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.

Επίσης, οι «Σπαρτιάτες» σημειώνουν: «Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο Crocus City Hall, σε προάστιο της Μόσχας, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε συναυλιακό χώρο, ανοίγοντας πυρ κατά των θεατών» και προσθέτουν: «Το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στη ρωσική πρωτεύουσα ξύπνησε μνήμες από τη φριχτή επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο θέατρο Μπατακλάν, στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

«Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τα τραγικά γεγονότα στο Crocus City Hall στη Μόσχα», αναφέρει η «Νέα Αριστερά» σε ανακοίνωση της για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.
https://www.enikos.gr/politics/katadikazei-o-politikos-kosmos-stin-ellada-tin-tromokratiki-epithesi-stin-moscha/2128682/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...