Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Εμπρός, στον δρόμο που χάραξε η Μελίνα…

Τριάντα χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη συμπληρώνονταν χθες και δεν πρέπει να υπήρξε ούτε μέλος του ΠΑΣΟΚ που δεν τη μνημόνευσε.

Στη δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε μεταξύ πολλών άλλων για την οικουμενική Ελληνίδα, τη Μελίνα του αντιδικτατορικού αγώνα, του ‘Ποτέ την Κυριακή’, τη μακροβιότερη υπουργό Πολιτισμού στη χώρα, κυρίως όμως για τη νέα πνοή που έδωσε στην εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Με την παγκόσμια ακτινοβολία της, κατάφερε να διεθνοποιήσει το ζήτημα και η Ελλάδα κέρδισε τεράστια διεθνή υποστήριξη», είπε, θυμίζοντας όσα έλεγε η ίδια η Μελίνα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ήτοι ότι πρόκειται για το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας, για φόρο τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία και για την ουσία της ελληνικότητας. 
«Τον δρόμο που χάραξε η Μελίνα, έχουμε χρέος να τον ακολουθήσουμε έως την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα μας», κατέληξε.
https://www.matrix24.gr/2024/03/empros-ston-dromo-pou-charaxe-i-melina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...