Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ

Σε ρυθμούς …ευρωεκλογών φαίνεται ότι εισέρχεται και επισήμως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που σηκώνει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τα Τέμπη, για ένα …επαναλαμβανόμενο μοτίβο διαφθοράς και συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης. Σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε ξεκάθαρα το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης, ενώ το πόρισμά της από το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή. Και όμως,υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός κάνει αίφνης ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. «Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη. Όπως, άλλωστε,έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια.Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, καταλήγοντας ότι «δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας».

Την ίδια ώρα, με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τονίζουν ότι «το έργο ‘συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν κόβει πια εισιτήρια για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας». Καταλογίζουν εξάλλου στην κυβερνητική πλευρά, μόνο …αόριστες απαντήσεις, αντί χρονοδιαγράμματος για τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία ή για την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους Θεσσαλούς αγρότες και πάντως καμία είδηση για τις αποζημιώσεις. «Αντίθετα, τα κονδύλια που υποσχέθηκε ο κ.Μητσοτάκης φαντάζουν ψίχουλα καθώς δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των αγροτών και το κυριότερο,για να σηκωθούν ξανά στα πόδια τους από τις καταστροφές που βίωσαν», λένε,κάνοντας λόγο για ανικανότητα που δεν μπορεί πια να κρυφτεί με δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Όσο, δε,οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές, οι τόνοι θα ανεβαίνουν, ενώ παράλληλα θα κατατίθενται εναλλακτικές προτάσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου αυτό να πείσει για την ικανότητά του να αποτελέσει την εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου, και στις ευρωεκλογές να αποσπάσει το ποσοστό εκείνο που θα του δώσει τη δύναμη να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.
https://www.matrix24.gr/2024/03/sikoni-tous-tonous-tis-antiparathesis-me-tin-kivernisi-to-pasok-kinal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...